Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, για το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: 

«Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή». 

Ο κ. Οικονόμου παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας, «μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ύβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές». 

Στο άρθρο του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις «βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος» και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Όχι μόνο γιατί ως πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο, ο ίδιος, την ευθύνη της ΕΥΠ» επεσήμανε, ειδικότερα. 

Καταλόγισε, δε, στον Κ. Μητσοτάκη ότι «αποφεύγει να απαντήσει» στα κρίσιμα, κατά τον κ. Τσίπρα, ερωτήματα, «μεγεθύνοντας» τις «υποψίες» ότι «δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα ‘ανέμελος' πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ