Μητσοτάκης: «Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν "ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο"» - Το πηγαδάκι της Πράγας

Μητσοτάκης: «Σηκώθηκα και είπα στον Ερντογάν "ό,τι έχω να σου πω, το λέω κατά πρόσωπο"» - Το πηγαδάκι της Πράγας Facebook Twitter
0

Σε ένα πηγαδάκι που είχε στηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Εσθονής πρωθυπουργού Κάγια Κάλας, περιέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός τι είπε στον Τούρκο πρόεδρο στο δείπνο των ηγετών που συμμετείχαν Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Επιτροπής στην Πράγα

Σε βίντεο που κατέγραψε Γερμανός δημοσιογράφος του Channel 4 μέσα στην αίθουσα της άτυπης Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων: «Σηκώθηκα πάνω και του είπα "ό,τι έχω να σου πω, στο λέω κατά πρόσωπο"», ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την προσέλευσή του για τις εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 χωρών μελών της ΕΕ, στην Πράγα, είχε στείλει νέο μήνυμα στην Άγκυρα.

«Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται. Είχα την ευκαιρία ενώπιον των 43 ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στον ΟΗΕ, πως δε νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα πως αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, όταν η Τουρκία είναι αυτή που θέτει ευθέως ζητήματα έως και κυριαρχίας ελληνικών νησιών» τόνισε ο ίδιος. 

«Είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε εκτόνωση των σχέσεων όσο συνεχίζεται αυτή τη η ρητορική. Όμως, λέω άλλη μια φορά πως δεν είναι η Αθήνα αυτή που κλείνει την πόρτα του διαλόγου. Εξάλλου νιώθουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση πως έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας» διεμήνυσε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ