ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο»

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δεν έχει λόγο να ανοίξει διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο».

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν. 

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, δε θα ανοίξουμε διάλογο με το παράλογο», σημείωσε.

«Μένουμε πιστοί στη διεθνή νομιμότητα. Όσοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο και απέναντι στο ΝΑΤΟ, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο μαζί τους. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και δε θα επικοινωνούμε στα διεθνή φόρα όσα παράνομα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε ότι η σημερινή, πρώτη μετά τον Φεβρουάριο του 2020 συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση και διά ζώσης, γίνεται στον απόηχο των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στο Νταβός, «αποστολές που εξέπεμψαν κοινό μήνυμα της ισχυρής Ελλάδος, σε επίπεδο διπλωματικό, αμυντικό αλλά και ενεργειακό. Αυτό ακριβώς το μήνυμα χειροκρότησαν ο πρόεδρος Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος, το Αμερικανικό Κογκρέσο για να το συμμεριστούν λίγο μετά στην Ελβετία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η διευθύντρια του ΔΝΤ αλλά και διεθνείς επιχειρηματικοί κολοσσοί που βλέπουν πια την Ελλάδα ως έναν δυναμικό επενδυτικό προορισμό».

Συνεχίζεται η διαμάχη για τα πανεπιστήμια

Στα εσωτερικά θέματα μίλησε για «υποκρισία του λαϊκισμού» αναφορικά με τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τόνισε: «Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δε θα το επιτρέψει».

«Αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δε θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα απλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν. Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες από την υπουργό Παιδείας», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ