Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Τη δευτερολογία του στη Βουλή ξεκίνησε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες καθώς ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές «θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Για τις εκλογές θα ξαναπώ ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε. Τελικά, η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015: «Κύριε Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί ότι δεν τιμήσατε αυτό που ο ίδιος νόμιζε ότι ψήφιζε ο ελληνικός λαός. Μας φέρατε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Τι ακριβώς θυμούνται οι Έλληνες από τη διακυβέρνηση σας;  Οι τραυματικές αναμνήσεις του 2015 δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη τους. Ο κ. Βαρουφάκης φροντίζει να τους το θυμίζει». 

«Σας κυνηγάνε οι ίδιες Ερινύες με τον κ. Τσίπρα για το τι έγινε το καταστροφικό αυτό εξάμηνο [...] Δραματική και τραυματική για τη χώρα ήταν η περίοδος του 2015. Όλους τους εξαπατήσατε κ. Τσίπρα», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πολλαπλές κρίσεις που επηρεάζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια λέγοντας πως «εμείς θα πούμε ότι στηρίξαμε την Ελλάδα στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Εσείς τι θα πείτε; Εάν τα κάνατε τόσο καλά, γιατί ο ελληνικός λαός σας καταψήφισε τρεις φορές;».

«Κύριε Τσίπρα αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις και μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι, εσείς ξεκινάτε από μία μειονεκτική θέση», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση». 

«Πώς θα αντικρούσετε την αλήθεια; Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός; Δημιουργήθηκαν ή δε δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας; Δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε γιατί είναι αλήθεια. Εμείς δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ούτε είπαμε ότι η ψηφιακή κάρτα θα λύσει όλα τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη συνταχθούμε με τους εργαζόμενους που καταστρατηγούνται τα δικαιώματα τους από επιχειρήσεις που είναι αυθαίρετες. Δεν είναι δυνατόν σε μια χρονιά που ο τουρισμός πηγαίνει για ρεκόρ, να υπάρχουν τέτοια περιστατικά».

Για την υπόθεση Novartis είπε: «τι λέει το βούλευμα; Με πρόθεση και κατά παράβαση των καθηκόντων παρενέβη στο έργο της εισαγγελέως κ. Ραϊκου. Σε τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πίεση για να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή». 

«Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Να χαίρεστε τους υπουργούς σας που παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος [...] Τι είναι ολίγον έγκυος; Ολίγον ένοχος; Παραπέμπεται! Είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Και έρχεστε εσείς κ. Τσίπρα και λέτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία», τόνισε.

Επιπλέον, απάντησε στην κριτική που δέχτηκε όσον αφορά την αποστολή ελληνικών όπλων στον πόλεμο που μαίνεται τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία.

«Αν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία, θα ήμασταν οι μοναδική χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση που θα ήμασταν πιο κοντά; Στο δυτικό στρατόπεδο ή στον Πούτιν. Δώσαμε όπλα σε μία χώρα για να αμυνθεί. Θέλετε ως ουδέτερος επιτήδειος να εξισώσετε το θύμα με το θύτη για να μας τοποθετήσετε στην λάθος πλευρά της Ιστορίας. Πάνω στην περιπέτεια της Ουκρανίας μπορεί να προβάλλονται άλλες φαντασιώσεις, άλλων δυνάμεων, που μπορεί να πάρουν θάρρος και να θέλουν να κάνουν τα ίδια», σημείωσε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ