Μητσοτάκης: H EΡT θα γίνει ακηδεμόνευτο ΜΜΕ - Υπερβολικό το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες

Μητσοτάκης: H EΡT θα γίνει ακηδεμόνευτο ΜΜΕ - Υπερβολικό το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

Με το διοικητικό συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ», συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε αρκετούς εργαζομένους, λόγω και του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως του είπαν, έχει επιλέξει να στελεχώσει την ΕΡΤ με έκτακτους συνεργάτες παροπλίζοντας το μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγησε ότι αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο μέσο μαζικής ενημέρωσης. Δηλαδή, με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε πως πρόθεση της επόμενης κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες, το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή, με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Πηγή: www.lifo.grΟ μόνος τρόπος για να το πετύχει κάθε κυβέρνηση αυτό στην Ελλάδα είναι να κλείσει απλά ξανά την ΕΡΤ...
@Ashton Heston III Αλλα κρατικα καναλια στην Ευρωπη πως το καταφερνουν δηλαδη;Ειναι γεγονος παντως πως για τα λεφτα που δινονται για την ΕΡΤ δεν αποδιδουν παρα ελαχιστα. Ποσο μαλλον οταν εχουν και διαφημιστικα εσοδα περα απο το σχετικο τελος στους λογαριασμους της ΔΕΗ. Ειναι να απορει καποιος που πανε ολα αυτα τα χρηματα.
Προς ΑΣΜΙΛΟΝ:Για την τηλεόραση δεν έχω ιδέα και προφανώς έχεις δίκιο. Οσον αφορά το ραδιόφωνο, υπάρχουν εξαιρετικές ποιοτικές ενημερωτικές εκπομπές, πολλές από αυτές αφιερωμένες στα διεθνή ζητήματα που ελάχιστα αναλύονται σε βάθος από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.Δύο μονάχα παραδείγματα: η εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου και η πρωινή του Αντρέα Παπασταματίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ