Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τους διακινητές που εκμεταλλεύονται απελπισμένους

Μητσοτάκης από Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τους διακινητές που εκμεταλλεύονται απελπισμένους Facebook Twitter
0

Βαθιά θλίψη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα δύο νέα ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές. 

Ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα για ουσιαστική συνεργασία, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων, όπως και για να εξουδετερωθούν οι διακινητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους. 

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ανθρώπινων ζωών το πρωί και αργά χθες το βράδυ, σε δύο διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού Λιμενικού», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους διακινητές που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

«Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένα νέο φόρουμ που φέρνει κοντά όλες τις χώρες της ηπείρου με στόχο την προώθηση της κοινής μας ασφάλειας και ευημερίας. Είναι αυτονόητο πως μια τέτοια κοινότητα χωρών θα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ