Μηταράκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά 80 χιλιόμετρα

Μηταράκης για Έβρο: Κτηματολόγιο και Στρατός λένε πως η νησίδα δεν είναι ελληνική Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, επιμένει πως η νησίδα του Έβρου από την οποία έδωσαν στίγμα οι 38 πρόσφυγες δεν είναι ελληνική, όπως καταγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο ανέφεραν πως ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας, είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια» σημείωσε και τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι.

«Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» είπε ο κ. Μηταράκης.

Ερωτώμενος για την έλευση μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, σημείωσε πως οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο οδηγούν προς την αναζήτηση διαφορετικών διαδρομών.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός ανακοίνωσε πως ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα

Ενημέρωσε πως σε δομές φιλοξενίας ανά τη χώρα υπάρχουν 18.000 άτομα από 92.000 που ήταν το 2020 και επεσήμανε πως και οι δομές έχουν μειωθεί από 121 σε 34.

«Πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες» είπε και εκτίμησε πως φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών, έως τώρα.  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ