Μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία

Μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία Facebook Twitter
0

Λίγο πάνω από το 32% δείχνει τα δύο μεγάλα κόμματα δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε χθες το ΜΕΓΚΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,2% στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ στο 14,2%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με  8% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2% και ακολουθούν ΔΗΜΑΡ με 5,9% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας συγκέντρωνε το 12%), ΛΑΟΣ 4%, Χρυσή Αυγή 3,1% , Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%. 19,2% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ» ενώ «άλλο κόμμα, λευκό/άκυρο και αποχή» το 10,2%.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, οι ερωτηθέντες απαντούν: Τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε ποσοστό 24,3% και τον Αντώνη Σαμαρά σε ποσοστό 23,8%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 50,4%.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι μετά τις εκλογές θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,3% και θα προτιμούσαν αυτή να είναι μια «άλλη κυβέρνηση συνεργασίας» με δεύτερη προτίμηση μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς.

Στην ερώτηση "πόσο σας ενδιαφέρουν οι βουλευτικές εκλογές;" οι ψηφοφόροι απαντούν: Πολύ/Αρκετά σε ποσοστό 53,2%, λίγο/Καθόλου σε ποσοστό 46,4%, δεν ξέρω/Δεν απαντώ σε ποσοστό 0,4%.

Οι περισσότεροι δηλώνουν επίσης  ότι θέλουν να ψηφίσουν για να τιμωρήσουν όποιον έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες στην έρευνα δηλώνουν επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα λόγω της οικονομικής κατάστασης, είναι η μείωση μισθού και ακολουθούν η ακρίβεια των αγαθών και ο φόβος της ανεργίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ