Τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά την επίθεση με μολότοφ σε δοιμιρία των ΜΑΤ, νεαρός βγαίνει από συναυλία στο Πολυτεχνείο. Στην οδό Μπουμπουλίνας, όπως ο ίδιος αφηγείται, δέχεται την επίθεση 10 ανδρών των ΜΑΤ που φρόντισαν να του αφήσουν ανεξίτηλα τα σημάδια της αυτοσυγκράτησης τους. Ο 22χρονος σπουδαστής των ΙΕΚ, αποκτά από αυτό τον εναγκαλισμό με την αυτοσυγκρατημένη εξουσία του κυρίου Παπουτσή κάταγμα στο κρανίο, βαθύ σκίσιμο στο κεφάλι με 9 ράμματα, σπασμένο δόντι, εκδορές στο πρόσωπο και στα αυτιά, κάταγμα στον αγκώνα και την ωμοπλάτη, βαθύ τραύμα (σκίσιμο) στο πόδι με 10 ράμματα, εξάρθρωση γονάτου και τραύματα στα πλευρά και την πλάτη. Λόγω των συνεπειών όλων αυτών των τραυμάτων στον οργανισμό, ο 22χρονος υπέστη νεφρική ανεπάρκεια. Όμως σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου του, δεν διακομίστηκε μετά το άγριο ξύλο στο νοσοκομείο αλλά στη ΓΑΔΑ και 10 ώρες μετά τη σύλληψη του θυμήθηκαν να τον μεταφέρουν, αφού πρώτα πέρασε από την Εισαγγελία, στο Ιπποκράτειο, όπου δεν υπήρχε νευροχειρουργός.

Κύριε Παπουτσή please όχι άλλη αυτοσυγκράτηση, πονάει πολύ

Σήμερα, όπως σημειώνει το www.enet.gr, η συνήγορος του Βούλα Γιαννακοπούλου, καταθέτει μήνυση για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος όλης της διμοιρίας, ενώ η οικογένειά του κάνει έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες (τηλέφωνο επικοινωνίας 6984141534).

 

Να πως περιγράφει τα γεγονότα ο 22χρονος Χ.Κ : «Ξημερώματα Σαββάτου, φεύγοντας από συναυλία στο Πολυτεχνείο, στην οδό Μπουμπουλίνας, μου επιτέθηκε ξαφνικά μια διμοιρία, η οποία βρισκόταν σε παρακείμενο στενάκι. Γύρω στους 10 άνδρες των ΜΑΤ μού επιτέθηκαν, χτυπώντας με βίαια με τα κλομπ, αλλά και με μπουνιές και κλοτσιές. Με χτυπούσαν κυρίως στο κεφάλι και στα πλευρά, με μεγάλο μένος, πολλοί από αυτούς με το μεταλλικό τμήμα της λαβής των κλομπ, βρίζοντάς με ταυτόχρονα. Μετά λίγα λεπτά και ενώ ήμουν αιμόφυρτος και ημιλιπόθυμος με έσυραν μέχρι την κλούβα, όπου με έλουσαν με νερό, φωτιστικό οινόπνευμα και ό,τι άλλο υγρό είχαν κοντά τους».

Κύριε Παπουτσή please όχι άλλη αυτοσυγκράτηση, πονάει πολύ

Λιπόθυμος στη ΓΑΔΑ

 

«Γύρω στις 3.45 π.μ. με πήγαν στη ΓΑΔΑ. Αν και η κατάστασή μου ήταν άθλια, κανείς δεν έδωσε σημασία. Με άφησαν αιμόφυρτο σε ένα διάδρομο αδιαφορώντας, ακόμα και όταν λιποθύμησα. Το πρωί μού ανακοίνωσαν ότι έχω συλληφθεί με την κατηγορία ότι... πέταξα μολότοφ εναντίον της διμοιρίας. Αν και είχα ένα βαθύ τραύμα αρκετών εκατοστών στη μέση του κρανίου μου και αιμορραγία σε διάφορα σημεία του σώματός μου, μου αρνήθηκαν τη μεταφορά σε νοσοκομείο, με το αιτιολογικό ότι πρώτα έπρεπε να οδηγηθώ στον εισαγγελέα, όπου και με κατηγόρησαν επίσημα για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση). Στη συνέχεια με πήγαν στο νοσοκομείο. Από τη συνάντησή μου με τις δυνάμεις "ασφαλείας" φιλοδωρήθηκα, εκτός των κατηγοριών και του άμεσου κινδύνου να κριθώ προσωρινά κρατούμενος, με μια σειρά σωματικές βλάβες (...). Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι στη δικογραφία, πέρα από τα ψέματα σε βάρος μου, δεν υπάρχει το παραμικρό για την κακοποίησή μου».

Κύριε Παπουτσή please όχι άλλη αυτοσυγκράτηση, πονάει πολύ

Από την Αστυνομία για την υπόθεση γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξε μια σύλληψη, ξημερώματα Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας, όταν «ομάδα 50 ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο, επιτέθηκε με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, που εκτελούσε υπηρεσία στο υπουργείο Πολιτισμού». Σύμφωνα, πάντως, με τη συνήγορό του, η επίθεση σε βάρος της διμοιρίας είχε προηγηθεί αρκετή ώρα πριν από τη σύλληψη.