Η βουλευτής της ΝΔ Κ.Παπακώστα ζητά πρόστιμα για οδηγούς χωρίς αλυσίδες- Δε μίλησα για τους εγκλωβισμένους, λέει τώρα

Παπακώστα- ΝΔ: Ζητά πρόστιμα στους οδηγούς χωρίς αλυσίδες στην Αττική Οδό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε μια δήλωση που συγκέντρωσε ποικίλα σχόλια προχώρησε το πρωί της Τρίτης η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα.

Συγκεκριμένα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ζυγό FM 100" των Τρικάλων, με αφορμή τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως ο στρατός θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα για να βοηθήσει προσθέτοντας επίσης πως στους οδηγούς χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να βεβαιωθούν πρόστιμα.

«Υπήρξε καθυστέρηση στην επέμβαση του στρατού, συμφωνώ, έπρεπε να ήταν πιο νωρίς έξω, να μαζέψει τον κόσμο, να αφήσουν τα αυτοκίνητα εκεί. Να βγουν ορδές τροχονόμων κι από σήμερα, τα αυτοκίνητα είναι παροπλισμένα, να κάνουν ελέγχους, όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο ούτως ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά, τριπλά και δεκαπλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ήταν πρότυπο υπουργού στην ανάλγητη κυβέρνηση

Η δήλωσή της προκάλεσε τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει με σκωπτική διάθεση την πρόταση της Κ. Παπακώστα. 

«Μετά τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό η βουλευτίνα της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα επέρριψε ευθύνες στους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους αφού η κυβέρνηση ούτε είχε προνοήσει για τηλε-εργασία, ούτε καν τους είχε προειδοποιήσει. Η κα Παπακώστα ζήτησε «ορδές τροχονόμων» να επιβάλλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους. Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό σχέδιο: «από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα να κάνουν ελέγχους (ενν. οι «ορδές»…), και όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά». Πραγματικά βρίσκουμε την ιδέα της εξαιρετική και πρωτότυπη. Για να την βοηθήσουμε, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δύο παραπάνω μέτρα ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κόπηκε το ρεύμα επειδή άναψαν πολλά σώματα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν, και επιβάρυναν έτσι το δίκτυο. Ή να επιβληθούν πρόστιμα στους 200 εγκλωβισμένους στο τρένο, γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας για να απεγκλωβιστούν μόνοι τους. Απορούμε πώς αυτό το ταλέντο ξέφυγε από την προσοχή του κ. Μητσοτάκη. Η κα Παπακώστα θα ήταν πρότυπο Υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην ανάλγητη κυβέρνησή του.»

Παπακώστα: Απομόνωσαν την φράση μου

Μετά τις αντιδράσεις, η βουλευτής επανήλθε το απόγευμα, λέγοντας πως η φράση της απομονώθηκε από ΜΜΕ των Τρικάλων. «Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις», λέει τώρα η βουλευτής. 

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ.

-Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

- Άλλωστε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

- Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα.

- Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου.

- Προς τούτο δε και προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξη που έχω παραχωρήσει.

Ακούστε το απόσπασμα:

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ