Γιατί στενοχωρήθηκε η χήρα του Άντονι Κουίν που δεν ήρθε η Χίλαρι?

Γιατί στενοχωρήθηκε η χήρα του Άντονι Κουίν που δεν ήρθε η Χίλαρι? Facebook Twitter
0

Η αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα της Χίλαρι Κλίντον, λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο, ίσως περισσότερο από όλους να στεναχώρησε τη χήρα του Άντονι Κουίν. Η κυρία Κουίν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το ελληνικό Δημόσιο και πιέζει για να επιλυθούν και να αποζημιωθεί. Η υπόθεση είναι λίγο-πολύ γνωστή αλλά μας τη θυμίζει με δημοσίευμα του στο ΒΗΜΑ ο Νίκος Χασαπόπουλος. Την εποχή που γυριζόταν στη χώρα μας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», ο πρωταγωνιστής Αντονι Κουίν «ερωτεύθηκε» έναν μικρό ορμίσκο στη Ρόδο ανάμεσα στις παραλίες Φαληράκι και Λαδικό, 15 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα του νησιού. Μια εκπληκτική παραλία μήκους 250 μέτρων, η οποία, σε συνεννόηση με την τότε κυβέρνηση, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στον πρωταγωνιστή της ταινίας αντί του ποσού, όπως είχε διαρρεύσει τότε, των... 64.000 δραχμών. Η τότε κυβέρνηση προφανώς συμφώνησε στο συμβολικό αυτό τίμημα για να τιμήσει τον διάσημο ηθοποιό, κάτι που έκαναν και οι Ρόδιοι, οι οποίοι από τότε αποκαλούν τον ορμίσκο «Παραλία Αντονι Κουίν».

Ο Κουίν ήθελε να αξιοποιήσει τουριστικά αυτή την παραλία και πάλευε να την αποκτήσει ως τον θάνατό του το 2001. Ο Κουίν είχε ανοίξει αλληλογραφία με την ελληνική κυβέρνηση και απειλούσε ότι αν δεν ικανοποιούσε το «δίκαιο», όπως το χαρακτήριζε, αίτημά του, τότε «θα διέσυρε τη χώρα διεθνώς». Όταν όμως πέθανε, σε ηλικία 86 ετών, η τέφρα του σκορπίστηκε στα φαράγγια του Τσιουάουα, όπου γεννήθηκε και έζησε τα φτωχά παιδικά του χρόνια. Η παραλία στη Ρόδο δεν περιήλθε ποτέ στην κυριότητά του.

Η χήρα του, δεν έπαψε ποτέ να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση για να αποζημιωθεί για την παραλία. Δυο φορές, λέγεται, ότι βρέθηκε το τελευταίο διάστημα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ ,στο γραφείο του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών, με ένα φάκελο στο χέρι που αφορούσε στην υπόθεση και στην μετά θάνατον οικονομική αποκατάσταση του «Ζορμπά».

Οι αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ για την αποκατάσταση της χήρας Κουίν. Τόσο πολύ που, όπως αφήνουν να διαρρεύσει πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, ετοιμαζόταν να θέσει το θέμα στον Γιώργο Παπανδρέου  η Χίλαρι Κλίντον με την άφιξη της στη χώρα μας. Μόνο που την πρόλαβε ο Μπουμπάρακ και η εξέγερση στην Αίγυπτο. Τώρα η κυρία Κουίν πρέπει να περιμένει.

Η συνάντηση Θεοδωράκη-Κουίν.Μια πραγματικά μεγάλη στιγμή, με τον απολαυστικό διάλογο του συνθέτη με τον πρωταγωνιστή και τον Κουίν να χορεύει το Ζορμπά καταπληκτικά,σαν να ήταν χθες που τον χόρευε στην ταινία...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ