ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Εξεταστική επιτροπή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση- «Προσχηματική συζήτηση για τους μάρτυρες»

Αίθουσα στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγγέλλοντας «προσχηματική συζήτηση» για τους νέους μάρτυρες. 

«Η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κρίσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

«Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην εξεταστική επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι», συμπλήρωσε. 

Για «εμμονή» της πλειοψηφίας να μην κληθούν νέοι μάρτυρες έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής Επιτροπής. Η εμμονή της να μην κληθούν και νέοι μάρτυρες απαραίτητοι για την διερεύνηση σε βάθος των τριών υποθέσεων των υποκλοπών, δηλαδή, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, επιβεβαιώνει την πρόθεση τους για συγκάλυψη των υποθέσεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής. 

«Περιμένουμε απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τον Πιτσιόρλα» 

«Για πρώτη φορά, τρεις πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλής ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών, εκπρόσωποι εταιρειών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν. Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαδικασιών. 

«Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα», συμπλήρωσε. 
 
Κατέθεσε ο διαχειριστής της KRIKEL 

Σήμερα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL, Σταμάτης Τριμπάλης. 

Στην κατάθεσή του ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως η πρώτη σύμβαση της εταιρείας με το δημόσιο ήταν το 2018 και αφορούσε το σύστημα Tetra του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Ο κ. Τριμπάλης τόνισε πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων- παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛ.ΑΣ που υπεγράφη το 2018- ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Είχα επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα, τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη δουλειά μου, όχι όμως με τον κ. Δημητριάδη» φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Επίσης, τόνισε, πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με την ΕΥΠ.

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ