Ερντογάν: Είμαι θετικός σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Είμαι θετικός σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη Facebook Twitter
EPA
0

Θετικός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Συνεχίζονται τόσο οι διμερείς οι επαφές μας, όσο και η υπόλοιπη επικοινωνία μας. Σε όλες αυτές τις επαφές το θέμα της συνάντησης με την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πάντα μια ειλικρινή, εποικοδομητική διάθεση για τις διερευνητικές επαφές. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει αυτή την ομαλοποίηση όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα ουσιαστικά βρίσκεται στο πλαίσιο της ομαλοποίησης των σχέσεών της με την Ευρώπη», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, σχετικά με τις συζητήσεις για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας αναφορές που έγιναν από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, τόνισε: «Η διεθνής σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας είναι τμήμα του εσωτερικού ελληνικού δικαίου. Είναι όμως και τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Την έχει κυρώσει αυτοτελώς και η ΕΕ. Η Ελλάδα, σε οποιαδήποτε συζήτηση με οποιαδήποτε χώρα, δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και δεσμεύεται και η ΕΕ από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ