Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ, στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα ως επικεφαλής της Γερμανίας.

 

Η υπηρεσιακή –πλέον-καγκελάριος αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να φτάσει στις 20:00 το βράδυ προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Μάλιστα, αμέσως μετά την άφιξή της θα κατευθυνθεί προς την οικία του πρωθυπουργού για να δειπνήσουν.

 

Το πρωί της Παρασκευής, στις 10:30, η Μέρκελ θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στις 11:00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Βασικό θέμα στις συζητήσεις αναμένεται να έχουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την ατζέντα δεν θα λείπουν το μεταναστευτικό και το ενεργειακό. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις. 

 

Για την γερμανική καγκελαρία, πάντως, «το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών». Από την πλευρά της, η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ χαρακτήρισε την επίσκεψη ως «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Όπως επισήμανε, υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

 

Μητσοτάκης: Σεβασμός προς την Μέρκελ, μια πολιτικό με σταθερότητα και ευθυκρισία

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του 107ου για την Άνγκελα Μέρκελ, είχε εκφράσει τον σεβασμό του, χαρακτηρίζοντάς την μια πολιτικό με σταθερότητα και ευθυκρισία. Αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεν στη δική της παραδοχή περί υπερβολικών απαιτήσεων από τους Έλληνες, αλλά υπογράμμισε και το γεγονός ότι «στην κρίσιμη στιγμή, πήγε κόντρα στις εισηγήσεις των υπουργών της και αποφάσισε να κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ».

 

Επίσκεψη Μέρκελ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής θα προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα.

 

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου 2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου 2021, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

«Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28.10.2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29.10.2021 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων», αναφέρει η σχετική ενημέρωση από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.