Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ για το Κυπριακό-Σαφή ευρωπαϊκή θέση ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ για το Κυπριακό-Σαφή ευρωπαϊκή θέση ζήτησε ο Πρωθυπουργός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες.

 

Να αναδειχθεί μέσω ΕΕ μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε σήμερα με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

 

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην 'Αγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

 

Σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το sigmalive.com, ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα Διακυβέρνησης. Η συζήτηση άρχισε γύρω στις 10.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00.

Μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η εκ περιτροπής προεδρία δεν έχει συζητηθεί σε κανένα στάδιο μέχρι στιγμής. Χαρακτήρισε ως ευαίσθητα και δύσκολα τα θέματα της Διακυβέρνησης αλλά και του Περιουσιακού και σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία οι δυο πλευρές είναι κοντά, ενώ σε κάποια άλλα υπάρχει διάσταση απόψεων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν να έχουν ενεργό ρόλο στη Γενεύη, με ενημέρωση για όλα τα θέματα, με ανταλλαγή απόψεων, με ενσωμάτωσή τους στη διαμόρφωση θέσεων και απόψεων, ωστόσο δεν θα τους παραδίνονται οποιαδήποτε έγγραφα, τα οποία να αφορούν στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις συναντήσεις μεταξύ των δυο πλευρών, ωστόσο κάνουν και χωριστές συναντήσεις με διάφορους εμπειρογνώμονες αλλά και με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες, για ετοιμασία ενόψει των συναντήσεων που ακολουθούν. 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ