Διπλωματικές πηγές για τουρκική επιστολή σε ΟΗΕ: Την απορρίπτουμε, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Διπλωματικές πηγές για τουρκική επιστολή σε ΟΗΕ: Την απορρίπτουμε, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τη νέα επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ σχολιάζουν διπλωματικές πηγές, κάνοντας λόγο για απόπειρα «διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου». 

Συγκεκριμένα, όπως επισήμαναν νωρίτερα διπλωματικές πηγές, «η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της». 

«Η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας:

«Διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την πεντασέλιδη επιστολή που υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου υποστηρίζεται, όπως και στις προηγούμενες δύο επιστολές, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (στις συνθήκες της Λωζάννης και Παρισίων). 

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο, να λέει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ