Δημοσκόπηση GPO: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, στην πρόθεση ψήφου, διαμορφώνεται στο 8,9%, συγκριτικά με το 8% που είχε δείξει η προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ.

Η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 32,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,2%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με 11,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 4,4%, ενώ εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44,8%. Δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας με 30,1%.

Στο ερώτημα για τους δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος σε θετικές απόψεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50,1%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 21,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,7.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ