ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Δεκτό το αίτημα Τσίπρα για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής - Στις 22 Αυγούστου η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Δεκτό το αίτημα Τσίπρα για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής - Στις 22 Αυγούστου η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δεκτό έγινε αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για άνοιγμα της Βουλής εκτάκτως και νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σημειώνεται πως  η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε με επιστολή του από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τη διακοπή των θερινών διακοπών του Κοινοβουλίου και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό του διάγγελμα, παραδέχθηκε πως ο τότε ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρακολουθούνταν για ένα τρίμηνο την ΕΥΠ, αλλά σταμάτησε μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Παρότι, όπως είπε, ήταν νόμιμη η διαδικασία, δεν ήταν και πολιτικά ορθή. Ο ίδιος είπε πως δεν είχε λάβει γνώση της υπόθεσης και εάν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε. 

 
Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ