Βουλή: Ψηφίστηκε ο κλιματικός νόμος- Και η τροπολογία για την ενίσχυση έως 600€ για το ρεύμα

Βουλή: Ψηφίστηκε ο κλιματικός νόμος- Και η τροπολογία για την ενίσχυση έως 600€ για το ρεύμα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πέρασε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψηφίστηκε και από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επίσης, υπερψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι 600 ευρώ για το λογαριασμό ρεύματος. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών» και το ΜέΡΑ25 καταψήφισε. 

Πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε αλλαγές, κάνοντας δεκτές κάποιες από τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποσύρθηκε το άρθρο 1 τροπολογίας που προέβλεπε την υποχρεωτική εξαίρεση από την αναδάσωση των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, αλλά δεν έχουν κυρωθεί στους δασικούς χάρτες.

Επίσης, αποσύρθηκε το άρθρο 23 του κλιματικού νόμου που προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 τα νέα κτίρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας ασφαλίζονται υποχρεωτικά, ενώ η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου αποτελεί προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου. 

Υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται σε γεωγραφικές ζώνες υψηλής πιθανότητας πλημμύρας ή πλησίον δασικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ