Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Γαλλία - Ο τέταρτος αυτό το καλοκαίρι

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Γαλλία - Του τέταρτου αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Γαλλία θωρακίζεται για το τέταρτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού με τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της να έχει αφήσει άνυδρα, χωρίς ασφαλές πόσιμο νερό, πολλά χωριά της γαλλικής επικράτειας. 

Από το πρωθυπουργικό γραφείο συστάθηκε ομάδα κρίσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας που εξανάγκασε χιλιάδες πολίτες της γαλλικής υπαίθρου να βασίζονται για την υδροδότησή τους σε αποστολές με υδροφόρες. 

Χθες, η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά, με τα θερμά ρεύματα αέρα να κινούνται βόρεια από σήμερα

«Το νέο αυτό κύμα είναι πιθανό να μείνει» αναφέρει το  La Chaine Meteo - γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι με 24ωρες μετεωρολογικές προβλέψεις, ανάλογο της αμερικανικής καλωδιακής υπηρεσίας The Weather Channel.

Σύμφωνα με την Γαλλική Μετεωρολογικη Υπηρεσία, πρόκειται για τη χειρότερη ξηρασία από το 1958, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή αρχείων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γαλλική «ΕΜΥ», η ξηρασία αvαμένεται να επιδεινωθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Εντός Ιουλίου, έπεσε κατά μέσο όρο λιγότερο από 1 εκατοστό βροχής. 

Συνεπεία της ξηρασίας, η σοδειά καλαμποκιού αναμένεται μειωμένη κατά 18,5% φέτος σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, εν μέσω αυξημένου πληθωρισμού και κρίσης στην αγορά σιτηρών από Ρωσία και Ουκρανία λόγω πολέμου. 

Παράλληλα, η έλλειψη λόγω λειψυδρίας αχύρου και ζωοτροφών σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη γάλακτος τους επόμενους μήνες, προειδοποιούν οι Ενώσεις Κτηνοτρόφων.

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Δημήτρης Κατσούδας: Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία και να γίνουν αναδασώσεις

LiFO politics / Δημήτρης Κατσούδας: «Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία και να γίνουν αναδασώσεις»

Ο πρώτος γραμματέας Δασών εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί πρέπει να ενισχυθεί άμεσα η Δασική Υπηρεσία και να αρχίσει το κράτος τεράστιες επιχειρήσεις αναδάσωσης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ