Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Γαλλία - Ο τέταρτος αυτό το καλοκαίρι

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Γαλλία - Του τέταρτου αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Γαλλία θωρακίζεται για το τέταρτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού με τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της να έχει αφήσει άνυδρα, χωρίς ασφαλές πόσιμο νερό, πολλά χωριά της γαλλικής επικράτειας. 

Από το πρωθυπουργικό γραφείο συστάθηκε ομάδα κρίσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας που εξανάγκασε χιλιάδες πολίτες της γαλλικής υπαίθρου να βασίζονται για την υδροδότησή τους σε αποστολές με υδροφόρες. 

Χθες, η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά, με τα θερμά ρεύματα αέρα να κινούνται βόρεια από σήμερα

«Το νέο αυτό κύμα είναι πιθανό να μείνει» αναφέρει το  La Chaine Meteo - γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι με 24ωρες μετεωρολογικές προβλέψεις, ανάλογο της αμερικανικής καλωδιακής υπηρεσίας The Weather Channel.

Σύμφωνα με την Γαλλική Μετεωρολογικη Υπηρεσία, πρόκειται για τη χειρότερη ξηρασία από το 1958, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή αρχείων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γαλλική «ΕΜΥ», η ξηρασία αvαμένεται να επιδεινωθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Εντός Ιουλίου, έπεσε κατά μέσο όρο λιγότερο από 1 εκατοστό βροχής. 

Συνεπεία της ξηρασίας, η σοδειά καλαμποκιού αναμένεται μειωμένη κατά 18,5% φέτος σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, εν μέσω αυξημένου πληθωρισμού και κρίσης στην αγορά σιτηρών από Ρωσία και Ουκρανία λόγω πολέμου. 

Παράλληλα, η έλλειψη λόγω λειψυδρίας αχύρου και ζωοτροφών σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη γάλακτος τους επόμενους μήνες, προειδοποιούν οι Ενώσεις Κτηνοτρόφων.

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ