ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου: Μπορούν να κοπούν λιγότερα δέντρα για το Μετρό αλλά διαλέγουν τη φτηνή λύση

Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου: Μπορούν να κοπούν λιγότερα δέντρα για το Μετρό αλλά διαλέγουν τη φτηνή λύση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την επικείμενη κοπή τουλάχιστον 1.200 δέντρων από την Αθήνα για τα νέα έργα του μετρό, σχολιάζει η οικολογική σελίδα «Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου», με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ της LiFO, όπου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό, Νίκου Ταχιάου. 

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, για το έργο θα κοπούν περίπου 1.200 δέντρα καθώς «αλλιώς δεν μπορεί να γίνει ένα έργο» αλλά το Παρατηρητήριο εκτιμά πως στην πραγματικότητα θα κοπούν 2.500. Όπως λένε οι υπεύθυνοι της σελίδας τα περισσότερα δέντρα κόβονται ουσιαστικά λόγω του κόστους, καθώς το έργο μπορεί να γίνει χωρίς να κοπούν τόσα δέντρα, αλλά επιλέγεται η οικονομική λύση.

Προσθέτουν δε ότι η αντικατάσταση των δένδρων προβλέπεται να γίνει αριθμητικά «ένα προς ένα και όχι σύμφωνα με περιβαλλοντικά κριτήρια, αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο δένδρο 50 ετών θα αντικατασταθεί από ένα δενδρύλλιο μερικών ετών και η εταιρεία θα είναι τυπικά καλυμμένη.»

Σε οχτώ με δέκα χρόνια η αποκατάσταση

Κατά τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, «το είδος του δέντρου και η αποκατάσταση γίνεται σε συνεργασία με τους δήμους, είναι δική τους υπόθεση, αλλά αυτό θα ξεκινήσει να μπαίνει σε καλούπι μετά από οκτώ-δέκα χρόνια. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε μελέτες εφαρμογής, έχουμε προμελέτες, προκαταρκτικές κιόλας.»

Το Παρατηρητήριο σχολιάζει πως τα σχέδια που έχουν δωθεί στη δημοσιότητα δεν έγιναν εξαρχής με βάση τον παράγοντα του πρασίνου, παρότι η πρωτεύουσα πάσχει από έλλειμμα πρασίνου και δέχεται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παρατηρητηρίου 

Περιβάλλον
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ