Πάνω από 2. εκατ. θαλάσσια χελωνάκια στις άδειες ακτές της Ινδίας

Πάνω από 2. εκατ. θαλάσσια χελωνάκια στις άδειες ακτές της Ινδίας Facebook Twitter
Πάνω από 2. εκατ. θαλάσσια χελωνάκια στις ακτές της Ινδίας
0

Πάνω από 2 εκατομμύρια θαλάσσια χελωνάκια Olive Ridley έφτασαν στη θάλασσα από την ακτή της Odisha στην ανατολική Ινδία.

Οι περιορισμοί που επιβάλλονται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού επηρεάζουν την άγρια ζωή σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας όπου οι αρχές λένε ότι ο αριθμός των θαλάσσιων χελωνών που εκκολάπτονται στις παραλίες είναι πολύ υψηλότερος από το κανονικό.

Οι χελώνες Olive Ridley είναι ένα είδος θαλάσσιας χελώνας που έχει έναν μικρό αριθμό καταφυγίων σε όλο τον κόσμο όπου γεννούν κάθε χρόνο τα αυγά τους το χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

Οι χελώνες συνήθως έρχονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και γεννούν αυγά στην άμμο στις επιλεγμένες παραλίες, αλλά φέτος με τις παραλίες άδειες υπήρχαν αναφορές για χιλιάδες χελώνες που καταφθάνουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το είδος της θαλάσσιας χελώνας Olive Ridley είναι το δεύτερο μικρότερο και το πιο άφθονο όλων των θαλάσσιων χελωνών που βρίσκονται στον κόσμο.

Αυτό το είδος (μαζί με την χελώνα Kemps ridley) είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη μοναδική διαδικασία της «μαζικής φωλιάς», που ονομάζεται arribada, όπου χιλιάδες θηλυκά συγκεντρώνονται στην ίδια παραλία για να γεννήσουν αυγά.

Μετά από μια περίοδο περίπου 45 ημερών, οι νεοσσοί βγαίνουν δειλά δειλά και επιστρέφουν στις θάλασσες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χελώνες φέτος γέννησαν περίπου 60 εκατομμύρια αυγά σε ινδικές παραλίες.

Η οργάνωση World Wide Fund for Nature ανέφερε πως επειδή οι χελώνες φωλιάζουν σε πολύ μικρό αριθμό θέσεων σε όλο τον κόσμο, οποιαδήποτε διαταραχή ακόμη και σε μια προστατευμένη παραλία θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Τα βίντεο από την παραλία Rushikulya στη νοτιοανατολική πολιτεία της Odisha στην Ινδία απαθανατίζουν πανέμορφες εικόνες με περισσότερους από 2 εκατ. νεοσσούς να φτάνουν στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από το Times Of India/RTE

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Περιβάλλον / Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια - Μελέτη

Εάν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας φτάσει τελικά τους 2-3 βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη θα γίνουν πιο ευάλωτες
THE LIFO TEAM
Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ