Όρεγκον: Πέθανε ο γηραιότερος πιγκουίνος «ίσως όλου του κόσμου» - Ήταν 31 ετών

Όρεγκον: Πέθανε ο γηραιότερος πιγκουίνος «ίσως όλου του κόσμου» - Ήταν 31 ετών Facebook Twitter
0

Πέθανε ένας από τους γηραιότερους πιγκουίνους τον κόσμο, ο Μοτσίκα ή Μο, που ζούσε στον ζωολογικό κήπο του Όρεγκον και ήταν 31 ετών. 


Ήταν ο γηραιότερος αρσενικός των Ηνωμένων Πολιτειών και έζησε όλη του τη ζωή σε αιχμαλωσία στον ζωολογικό κήπο του Πόρτλαντ, προτού τού γίνει ευθανασία λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με τη μεγάλη ηλικία του. 

«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχυα του. Ήταν ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και πολλές φορές να περπατά» εξηγεί ο Τράβις Κουνς, υπεύθυνος για τον πληθυσμό πτηνών στον κήπο. 


Ο Μο ήρθε στον κόσμο στις 6 Ιουλίου του 1990. Ήταν εξωστρεφής και κοινωνικός και συχνά περνούσε την ώρα του με τους ανθρώπους, επιλέγοντας εκείνους αντί για τους φτερωτούς φίλους του. 


«Ήταν σύνηθες να μπαίνουμε στην κουζίνα των φροντιστών του ζωολογικού κήπου και να βλέπουμε τον Μο να "βοηθά" στην προετοιμασία του φαγητού ή να αράζει με το προσωπικό εκεί» λέει ο Κουνς. 

Το είδος του (πιγκουίνος του Humboldt) σπανίως ζει πάνω από τα 20 χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου. 

«Σε όλους μας συνέβη να μας σημαδέψει κάποια στιγμή ένα πλάσμα στη ζωή μας. Ο Μοτσίκα το έκανε αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους, ενέπνευσε πολλές γενιές» συμπλήρωσε ο Κουνς, προσθέτοντας πως ο Μο ήταν το γηραιότερο αρσενικό του είδους του ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο. 


Σύμφωνα με τον κήπο, οι πιγκουίνοι "Humboldt είναι το πιο ευάλωτο είδος πιγκουίνων με πληθυσμό που εκτιμάται παγκοσμίως στα 12.000 ζευγάρια. 


Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ