Οι χορτοφαγικές εναλλακτικές σώζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ζώα ετησίως

Οι χορτοφαγικές εναλλακτικές σώζουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ζώα ετησίως Facebook Twitter
Unsplash
0

Η Beyond Meat και η Impossible Foods, δύο κορυφαίες εταιρίες στη βιομηχανία υποκατάστατων κρέατος, έσωσαν πέρυσι μαζί σχεδόν ένα εκατομμύριο ζώα.

Δεδομένα που συγκέντρωσε η κερδοσκοπική οργάνωση World Animal Protection (WAP) έδειξαν ότι μόνο στις ΗΠΑ, οι φυτικής προέλευσης επιλογές γλίτωσαν 630.000 ζώα από τη σφαγή, με τον παγκόσμιο αριθμό να υπολογίζεται σημαντικά υψηλότερος.

Σύμφωνα με το Plant Based News, η φιλανθρωπική οργάνωση εξέτασε πόσες χορτοφαγικές επιλογές πουλούσαν αλυσίδες εστιατορίων, όπως Burger King και Carl’s Jr, κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Προέβλεψε ότι με βάση το πόσο δημοφιλή έχουν γίνει τα υποκατάστατα κρέατος, πάνω από 211.000 χοίροι, 77.000 αγελάδες και 350.000 κοτόπουλα σώθηκαν στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ευρήματα επικεντρώθηκαν μόνο σε μεγάλες αλυσίδες φαστ-φουντ, ο πραγματικός αριθμός των ζώων που σώθηκαν με χορτοφαγικές εναλλακτικές θα μπορούσε να σημαίνει έως και ένα εκατομμύριο ζώα συνολικά.

Επιπλέον, η WAP σημείωσε ότι δεν έλαβε υπόψη επιλογές που πωλούνται σε παντοπωλεία, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στη διανομή των υποκατάστατων κρέατος στα νοικοκυριά.

Ενδεικτικά το 2021, η Impossible Foods έφτασε από 150 καταστήματα λιανικής σε πάνω από 20.000 σε εθνικό επίπεδο. 

Ενώ η στάση απέναντι στη σφαγή ζώων δείχνει να αλλάζει, εξακολουθούν να υπάρχουν 120 εκατομμύρια χοίροι, 30 εκατομμύρια αγελάδες και 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα που σκοτώνονται για τρόφιμα κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Περιβάλλον / Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια - Μελέτη

Εάν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας φτάσει τελικά τους 2-3 βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη θα γίνουν πιο ευάλωτες
THE LIFO TEAM
Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ