Ο φωτογράφος που αποκαλύπτει την «κρυφή» ζωή των φυτών (Βίντεο)

Ο φωτογράφος που αποκαλύπτει την «κρυφή» ζωή των φυτών (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Τα λουλούδια ξεδιπλώνουν τα πολύχρωμα πέταλά τους. Βλαστοί φυτών ξεπετάγονται από το χώμα και φύλλα μεγαλώνουν σαν να χορεύουν, μέσα από τον φακό του Νιλ Μπρόμχαλ. 

Ο βραβευμένος φωτογράφος, που έχει ως έδρα την Οξφόρδη συμπυκνώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- ή λεπτά- ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, καταγράφοντας έτσι στα time lapse που δημιουργεί την «κρυφή» ζωή των φυτών. 

Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται χρόνος. Είναι υπομονετικός άνθρωπος, εκτός από τις στιγμές που βρίσκεται με το αυτοκίνητό του στην κίνηση, λέει. 

Για παράδειγμα, ένα time lapse στο οποίο «ξεπετάγεται» ένα φιντάνι βελανιδιάς του πήρε οχτώ μήνες. Ήταν αποτέλεσμα αποφασιστικότητας και πείσματος, λέει στο CNN. «Δεν μου αρέσει να χάνω χρόνο. Αν είχα σταματήσει έπειτα από επτά μήνες, θα ήταν χαμένος χρόνος. Οπότε είπα “θα συνεχίσω”», συμπληρώνει. 

Παρά τα φαινόμενα, όλα τα φυτά που φωτογραφίζει βρίσκονται σε κλειστό χώρο. «Η δουλειά μου ή η ικανότητά μου είναι στην πραγματικότητα να προσπαθήσω να κάνω το φυτό να μεγαλώσει φυσικά», εξηγεί και συμπληρώνει ότι ρυθμίζει το φως, τη θερμοκρασία και την υγρασία στο στούντιό του. 

Η δουλειά του- χάρη στην οποία έχει κερδίσει και Emmy- αποκαλύπτει τα απίστευτα σχέδια της φύσης, λέει. «Οπότε απλά αποκαλύπτω την ιστορία που μας λέει η φύση», συμπληρώνει. «Δεν αλλάζω τη φύση, την αποκαλύπτω. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, απλά επιταχύνω τον χρόνο», προσθέτει. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ