Λίμνη Δοϊράνη: Η γρίπη των πτηνών απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής

Λίμνη Δοϊράνη: Η γρίπη των πτηνών απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Το τελευταίο διάστημα η γρίπη των πτηνών πλήττει αρκετές λίμνες της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και τη λίμνη Δοϊράνη, απειλώντας με αφανισμό το οικοσύστημά της.

Στην εν λόγω λίμνη, πάνω από 89 είδη πτηνών έχουν δημιουργήσει τις δικές τους αποικίες ειδικά τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της στάθμης του νερού.

Πριν μερικές μέρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ψαράδες περισυνέλλεξαν νεκρούς αργυροπελεκάνους από τους οποίους ελήφθησαν δείγματα και ο θάνατός τους οφείλεται στη νόσο των πτηνών. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμανε συναγερμός στην κτηνιατρική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι και σε οικόσιτες μονάδες πουλερικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κρούσματα και εκεί.

Μέχρι τώρα, τα δείγματα είναι αρνητικά και δεν υφίσταται περαιτέρω λόγος ανησυχίας.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ