Ένας πολύχρωμος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία

Ένας πολύχρωμος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία Facebook Twitter
Στα δεξιά ο θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας - Φωτ.: Allen Murray/Cornwall Wildlife Trust (Guardian).
0

Ένας εξαιρετικά σπάνιος πολύχρωμος θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε βρετανικά ύδατα.

Πρόκειται για τον θαλάσσιο γυμνοσάλιαγκα, Babakina anadoni ο οποίος έχει μήκος μόλις 2 εκατοστά. Το σπάνιο αυτό ζώο εντοπίστηκε στα νησιά Σίλι από τον εθελοντή δύτη, Άλεν Μουρέι που συμμετέχει στην πρωτοβουλία Wildlife Trusts Seasearch.

Ο γυμνοσάλιαγκας βρίσκεται συνήθως σε θερμότερα κλίματα αλλά σε κάθε περίπτωση το εύρημα είναι σπάνιο και έχει καταγραφεί επισήμως μόνο λόγες φορές κατά μήκος  της δυτικής ακτής της Ισπανίας και νοτιότερα στον Ατλαντικό.

Ο Ματ Σλέιτερ από το Cornwall Wildlife Trust και συντονιστής του προγράμματος Seasearch για την Κορνουάλη και τα νησιά του Σίλι, χαρακτήρισε το εύρημα ως «απίστευτο».

«Ήμασταν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι όταν ακούσαμε για τη θέαση αυτού του πολύχρωμου ζώου, ενός είδους που πιστεύουμε ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά. 

«Είναι ένας από τους ωραιότερους θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες που έχω δει και, δεδομένου ότι έχει λιγότερο από το μισό μέγεθος του μικρού δακτύλου, είναι εκπληκτικό που ο Άλεν το εντόπισε! Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά εκεί έξω που δε γνωρίζουμε για το θαλάσσιο περιβάλλον μας. Στοιχεία όπως αυτό από τους δύτες μας στο Seasearch είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να προστατεύσουμε καλύτερα τις θάλασσές μας», πρόσθεσε.

Οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες είναι παρόμοιοι με τα «ξαδέρφια» τους στη στεριά, αλλά είναι πολύ πιο πολύχρωμοι και με άλλο σχήμα. Τρέφονται με φύκια, ανεμώνες αλλά και άλλους θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ