ΒΟΑΚ: Αστυνομική επιχείρηση για τη διάσωση άγριου πτηνού από την άσφαλτο

ΒΟΑΚ: Αστυνομική επιχείρηση για τη διάσωση άγριου πτηνού από την άσφαλτο Facebook Twitter
Φωτ.: cretalive.gr
0

«Μίνι» επιχείρηση στήθηκε για τη διάσωση νεαρού άγριου πτηνού που κατέληξε στη μέση του δρόμου στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, στο ύψος των Λινοπεραμάτων. 

Σύμφωνα με το τοπικό κρητικό cretalive.gr, το πτηνό που εκτιμάται πως είναι γυπαετός, πιθανότατα έχασε τον προσανατολισμό του και κούρνιασε στη μέση του οδοστρώματος του ΒΟΑΚ, με κίνδυνο όχι μόνο της δικής του ζωής, αλλά και της πρόκλησης ατυχήματος.

Με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού που το εντόπισε, οι αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Ηρακλείου έπιασαν το άγριο πτηνό κρατώντας το σώο εκτός ασφάλτου έως ότου το παραλάβει θηροφύλακας. 

Σημειώνεται πως και πριν μερικούς μήνες, ξανά επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Φοινικάς, κλήθηκαν, κατόπιν υποδείξεων των ειδικών, να «κόψουν» την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς ένας μεγάλος γυπαετός είχε εγκλωβιστεί σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ