Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter
0

Παγκοσμίως, τα δάση καταστρέφονται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναπληρώνονται και η Flash Forest θέλει να διορθωθεί αυτό- επιστρατεύοντας τη βοήθεια drones

Η καναδική startup με έδρα το Τορόντο φιλοδοξεί να φυτέψει ένα δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2028, οπότε συγκέντρωσε μια ομάδα βοτανολόγων για να επιμεληθούν τους σπόρους ταχέως αναπτυσσόμενων δέντρων και μηχανικούς για να προγραμματίσουν drones, που θα τους «μοιράσουν».

Οι παραδοσιακές μέθοδοι φύτευσης περιλαμβάνουν θερμοκήπια γεμάτα σπόρους και εργάτες με φτυάρια, που ο καθένας φυτεύει ίσως 2.000 σε μια ημέρα. Η Flash Forest βρήκε τρόπο να μοιράζει περίπου 40.000 «πακέτα», που περιλαμβάνουν τους σπόρους και ουσίες βοηθητικές στην ανάπτυξη, ημερησίως ανά drone. Κάθε εργάτης μπορεί να επιβλέπει τρία drones. 

Βέβαια δεν θα καταλήξουν όλοι αυτοί οι σπόροι να γίνουν δέντρα, ωστόσο η Flash Forest έχει επενδύσει πολύ στην έρευνα, την τεχνολογία και τις δοκιμές προκειμένου να παρέχει ταυτόχρονα οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Άλλωστε η συγκεκριμένη τεχνολογική καινοτομία περιορίζει το κόστος αναδάσωσης κατά 80%, σε σύγκριση με την παραδοσιακή «χειροκίνητη» μέθοδο.

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter

Πώς λειτουργεί το σύστημα αναδάσωσης με drones

Πριν αναδασώσει μια περιοχή, η εταιρία στέλνει αρχικά ένα drone χαρτογράφησης, προκειμένου να αποφύγει διαδρομές, όπου δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν οι σπόροι (δρόμοι, όγκοι νερού κλπ.). 

Τα drones μπορούν να προσεγγίσουν τρία μέτρα κοντά το έδαφος, σε μια καθαρή περιοχή, και μέχρι 20 μέτρα πάνω από τις φυλλωσιές, είτε ρίχνοντας τους σπόρους είτε εκτοξεύοντάς τους. Για τον λόγο αυτό έχουν εξοπλιστεί με πιστόλι πεπιεσμένου αέρα, το οποίο εκτοξεύει τους σπόρους με την κατάλληλη ορμή, ώστε να εισχωρήσουν στο έδαφος και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες βλάστησης. 

Μετά τη φύτευση, η ομάδα ελέγχει από αέρος τα αποτελέσματα της προσπάθειας, προτού αναπτύξει ψεκαστικά drones, τα οποία προσφέρουν τροφή στα σπορόφυτα, ενώ τρίτη ομάδα μικρών αεροσκαφών επιθεωρεί την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter

Πέρυσι η εταιρία έδειξε ότι σύστημα είναι ικανό να φυτεύει μεταξύ 8.000-10.0000 τέτοιων πακέτων την ημέρα, αλλά έκτοτε έχουν αυξηθεί σε περίπου 100.000, με στόχο να γίνουν 500.000 ημερησίως. 

Αν και αρχικά επικεντρώθηκαν στην αναδάσωση του Καναδά, οι υπεύθυνοι της Flash Forest σχεδιάζουν να επεκτείνουν την καινοτόμο τεχνολογία και στην Ευρώπη, καθώς επίσης χώρες όπως η Αυστραλία με έντονη ξηρασία που ευνοεί τις πυρκαγιές. 

«Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο της αναδάσωσης, πρέπει να αλλάξουμε όλη τη βιομηχανία, και να φτάσουμε αυτή την τεχνολογία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», σημείωσε ο Cameron Jones, ο 33χρονος επικεφαλής της Flash Forest.

Με πληροφορίες από National Observer Canada

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Περιβάλλον / Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια - Μελέτη

Εάν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας φτάσει τελικά τους 2-3 βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη θα γίνουν πιο ευάλωτες
THE LIFO TEAM
Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ