Τι λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την εκπομπή της ΕΔΤ

Τι λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την εκπομπή της ΕΔΤ Facebook Twitter
0

Για παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη, έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφερόμενοι στην εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» ( ΕΔΤ) μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Παράλληλα, όπως είπαν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα στούντιο από τα οποία βγαίνει η ΕΔΤ ανήκουν κατά ένα ποσοστό στην «Πήγασος Εκδοτική» και στον ΔΟΛ. Ακόμη ο δημοσιογράφος κ. Δάρρας είπε ότι η εκπομπή την οποία συμπαρουσίαζε με την Ανθή Σαλαγκούδη και με τίτλο «Μεσογείων 136», ήταν η μοναδική που ως μικτή παραγωγή, όταν πέρασε από το δ.σ. της ΕΡΤ, το μπάτζετ της αυξήθηκε ενώ η συνήθης πρακτική ήταν το κόστος των εκπομπών να πετσοκόβεται.

Όπως τόνισαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εκπομπή του σήματος της ΕΔΤ δεν συνιστά συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ καθώς δεν υπάρχει ραδιοφωνία, ιστότοποι, ενημερωτικό πρόγραμμα.

«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση επιχειρεί και την ιδιωτικοποίησή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δηλώνοντας πως πρόκειται να γίνει αίτηση στο ΣτΕ για σύγκληση της Επιτροπής Αναστολών λόγω μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση.

Επίσης προανήγγειλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και πολιτικών προϊσταμένων, για παραβίαση της νομοθεσίας, αγωγές για ακύρωση των απολύσεων, δικαστική προσφυγή για αναστολή λειτουργίας της ΕΔΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ και καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για το μη δηλωθέν προσωπικό που απασχολείται στην «Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Από την μεριά του, ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης εξέφρασε ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», μιλώντας για «θεσμική εκτροπή».

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμη πως η πρόταση της κυβέρνησης για το λουκέτο της ΕΡΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε στην τρόικα, θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας κατά τουλάχιστον 118 εκατ. ευρώ με τις αποζημιώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ