Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ: Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ: Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ: Δεν πάλεψαν για αυτή την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι και η κοινωνία Facebook Twitter

Δριμεία κριτική στην διοίκηση της ΕΡΤ ασκεί μέσω σημερινής της ανακοίνωσης η ΕΣΗΕΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως "κάποιοι στην ΕΡΤ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους" και τονίζει χαρακτηριστικά πως "η σημερινή ΕΡΤ, δυστυχώς, δεν είναι αυτή για την οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και οι χιλιάδες αλληλέγγυοι".

"Με μονομερείς ενέργειες σε βάρος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων, προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο με τον οποίο «άνοιξε» η ΕΡΤ" σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και καταγγέλλει "προκλητικό «εμπάργκο» για τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού κλάδου".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

 

Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΡΤ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους!

Με μονομερείς ενέργειες σε βάρος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων, προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο με τον οποίο «άνοιξε» η ΕΡΤ. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργούν ένα κλίμα ανασφάλειας μέσα στο οποίο, όχι τυχαία, η δεοντολογία μοιάζει περιττή πολυτέλεια.

 

Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά το πλήγμα, που επέφερε η πολιτική του Μαύρου το 2013, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο διάστημα αυτό, όμως, υπήρξε ένα προκλητικό «εμπάργκο» από την ΕΡΤ για τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού κλάδου.

Αποκορύφωμα της στάσης της αυτής, αποτελεί η σημερινή απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης για τα δημοσιογραφικά Ταμεία, χωρίς, μάλιστα, τον παραμικρό αντίλογο, ώστε η κοινή γνώμη να μάθει την αλήθεια. Είναι μια άλλη μονομερής εκδήλωση βλαπτικής μεταβολής σε βάρος των δημοσιογράφων και του δικαιώματος των πολιτών για υπεύθυνη ενημέρωση.

 

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι μόνο την πλουραλιστική ενημέρωση δεν υπηρετούν αυτές οι πρακτικές της και να υπογραμμίσει ότι η σημερινή ΕΡΤ, δυστυχώς, δεν είναι αυτή για την οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και οι χιλιάδες αλληλέγγυοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ