Πέθανε ο ιδρυτής του Dezeen, Marcus Fairs, σε ηλικία 54 ετών

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο ιδρυτής του Dezeen, Marcus Fairs Facebook Twitter
Φωτ.: Dezeen
0

Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Dezeen, Marcus Fairs.

Την είδηση του θανάτου του έκανε τo περιοδικό εκφράζοντας τη βαθιά λύπη όλων για «τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο του ιδρυτή, CEO και αρχισυντάκτη, Marcus Fairs.

«Ο Marcus, ο οποίος ήταν ένας λαμπρός δημοσιογράφος, οραματιστής, επιχειρηματίας και πολύ αγαπημένος πατέρας, σύζυγος, συνάδελφος και φίλος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα αφού ένιωσε αδιαθεσία. Μετά από μια σύντομη περίοδο στην εντατική, πέθανε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Άφησε για πάντα το στίγμα του στις βιομηχανίες της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου ως πρωτοπόρος, δημιουργικός και φιλόδοξος δημοσιογράφος. Το Dezeen, το οποίο ξεκίνησε και κυκλοφόρησε από την κρεβατοκάμαρά του το 2006, έγινε το πιο δημοφιλές και με επιρροή διαδικτυακό περιοδικό αρχιτεκτονικής, εσωτερικών χώρων και σχεδίου στον κόσμο.

Με αυτόν τον τρόπο, άλλαξε το τοπίο της δημοσιογραφίας στον τομέα της αρχιτεκτονικής, φέρνοντας την παγκόσμια κοινότητα πιο κοντά και βοηθώντας στην έμπνευση και την έναρξη της καριέρας αμέτρητων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών σε όλο τον κόσμο.

»Πέρυσι, το Dezeen εξαγοράστηκε από τη δανέζικη εταιρεία πολυμέσων JP/Politiken Media Group, μια κίνηση που βοήθησε να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας που έχτισε ο Marcus.

Τότε είχε γράψει για την εξαγορά αυτή:

«Το Dezeen υπάρχει για να δώσει στην παγκόσμια κοινότητά μας μια πλατφόρμα όπου μοιράζονται, τιμώνται και συζητούνται η καλύτερη δουλειά και τα πιο σημαντικά θέματα».

Θέλουμε το Dezeen να μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό στο μέλλον. Θέλουμε το Dezeen να είναι για πάντα ένα προπύργιο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ένας πρωταθλητής της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου και μια δύναμη για το καλό στον κόσμο.»

Η ανακοίνωση του περιοδικού συνεχίζει λέγοντας πως «Δυστυχώς, ο ηγέτης και ο μέντοράς μας δεν είναι πλέον μαζί μας. Αλλά ολόκληρη η ομάδα του Dezeen έχει δεσμευτεί να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Marcus και να διασφαλίσει ότι η κληρονομιά του θα αντέξει στις δοκιμασίες του χρόνου.

Η ομάδα του Dezeen ενημερώνει το κοινό κλείνοντας, ότι για 24 ώρες δεν θα δημοσιευτεί κείμενο ή βίντεο στα social media «καθώς προσπαθούμε να συμφιλιωθούμε με την είδηση του θανάτου του (Marcus)».

Μέσω την ανακοίνωσης, οι υπεύθυνοι ζητούν δε από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα για την οικογένεια του Marcus και το προσωπικό του Dezeen, σε αυτή την τεράστια απώλεια.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ