Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη

Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη Facebook Twitter
Φωτ.: «Μακεδονία»
0

Πέθανε, σε ηλικία 75 ετών, η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτής της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του εκδοτικού συγκροτήματος της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» αρχικά πέρασε στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη και το 1980 στην ίδια. Το 1996 το εκδοτικό συγκρότημα ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω χρεών. Στις αρχές του 1998 η εφημερίδα «Μακεδονία» κυκλοφόρησε εκ νέου, με νέο ιδιοκτήτη. 

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947. Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης. Παντρεύτηκε τον διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία, Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη. 

Το 2013 έγραψε το βιβλίο «Ήταν βαρύς ο χειμώνας που γεννήθηκα», στο οποίο περιέγραψε την ιστορία του εκδοτικού συγκροτήματος και τη δική της. Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο, στις 11:00, από το ναό του Αγίου Φωτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ