Netflix προς υπαλλήλους: Αν δεν σας αρέσει το περιεχόμενο, μπορείτε να παραιτηθείτε

Netflix προς υπαλλήλους: Αν δεν σας αρέσει το περιεχόμενο, μπορείτε να παραιτηθείτε Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Το Netflix έχει νέο μήνυμα για τους υπαλλήλους του: Προετοιμαστείτε να δουλέψετε σε περιεχόμενο, με το οποίο ενδέχεται να μην συμφωνείτε. Και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να παραιτηθείτε.

Μετά από ένα update της πολιτικής λειτουργίας της, η πλατφόρμα πρόσθεσε μια ενότητα που ονομάζεται «καλλιτεχνική έκφραση» και περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων για πολλά κοινά.

«Επιτρέπουμε στους θεατές να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει, αντί να λογοκρίνουμε συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές», λέει το Netflix, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την διαφορετικότητα στις ιστορίες, «ακόμα κι αν βρούμε κάποιους τίτλους που αντιβαίνουν στις δικές μας προσωπικές αξίες».

«Ανάλογα με τον ρόλο σας, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε σε τίτλους που θεωρείτε επιβλαβείς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Αν δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το εύρος του περιεχομένου μας, το Netflix μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς».

«Καλή κίνηση από το Νetflix», σχολίασε ο Έλον Μασκ, μέσω Twitter. 

Εκπρόσωπος του Netflix είπε ότι η εταιρεία έκανε update στην culture page την Πέμπτη για πρώτη φορά από το 2017, σημειώνοντας ότι το Netflix είχε περάσει τους τελευταίους 18 μήνες συζητώντας διάφορα θέματα με τους υπαλλήλους. Η νέα γλώσσα προστέθηκε, είπε, «ώστε οι υποψήφιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν τη θέση μας και να λάβουν καλύτερα ενημερωμένοι αποφάσεις σχετικά με το εάν το Netflix είναι η κατάλληλη εταιρεία για εκείνους».

Το Netflix και άλλες εταιρείες έχουν δεχθεί πιέσεις από υπαλλήλους, μετόχους και πολιτικούς για το πώς αντιδρούν σε πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα. Το Netflix, για παράδειγμα, υποστήριξε τον κωμικό Dave Chappelle πέρυσι μετά το stand-up «The Closer» στην πλατφόρμα, το οποίο πυροδότησε αρνητικές αντιδράσεις για τα σχόλια σχετικά με τρανς άτομα που κάποιοι βρήκαν προσβλητικά.

Εκτός από συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Netflix στο Λος Άντζελες, καλούσαν το Netflix να αφαιρέσει την εκπομπή από την πλατφόρμα, κάτι που δεν έγινε. Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος στήριξε επίσης την απόφαση σε emails προς το προσωπικό, λέγοντας αργότερα είπε ότι «τα έκανε θάλασσα» στις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους.

Netflix προς υπαλλήλους: Αν δεν σας αρέσει το περιεχόμενο, μπορείτε να παραιτηθείτε Facebook Twitter
Υπάλληλοι του Νetflix αλλά και ακτιβιστές έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το σόου του Ντέιβ Σάπελ, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις για τρανσοφοβικά σχόλια. Φωτ: AP Photo/Damian Dovarganes

Στην Twitter, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην προοπτική εξαγοράς από τον Έλον Μασκ με ένα μείγμα ενθουσιασμού, φόβου και χιούμορ, με κάποιους να διαφωνούν με την ιδέα ενός Twitter που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο της Tesla.

Η Walt Disney δέχθηκε επίσης έντονη κριτική για το πώς αρχικά παρέμεινε ουδέτερη με τη νέα νομοθεσία στη Φλόριντα σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας του φύλου και της σεξουαλικότητας στα σχολεία. Κατόπιν πίεσης από ορισμένους υπαλλήλους και επικριτές, η εταιρεία υποσχέθηκε να πολεμήσει ενάντια στη νομοθεσία και να σταματήσει τις πολιτικές δωρεές στην πολιτεία.

Για το Netflix, ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν με σχόλια σχετικά με τις νέες οδηγίες, σημειώνοντας ότι έλαβαν πάνω από 1.000 παρατηρήσεις, που βοήθησαν στη διαμόρφωση των νέων οδηγιών.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ