Η Ζωή Είναι Πάντα Μπροστά: Η αληθινή ιστορία του Δημήτρη Χρόνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου

Η Ζωή Είναι Πάντα Μπροστά: Η αληθινή ιστορία του Δημήτρη Χρόνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Τους τελευταίους μήνες, άλλαξαν πολλά, όχι μόνο στον κόσμο που ζούμε, αλλά και μέσα μας. Οι προτεραιότητές μας άλλαξαν και ανακατατάχθηκαν - η υγεία, η αισιοδοξία, η αλληλεγγύη και η προσωπική δύναμη πήραν πρωταρχικές θέσεις.

Συνειδητοποιήσαμε πως δε χρειάζονται πολλά για να κάνουμε νέα ξεκίνημα. Η σωματική και η πνευματική υγεία μας είναι ο,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Γι' αυτό οφείλουμε να τις φροντίζουμε όσο μπορούμε, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους γύρω μας. Όλα όσα επιθυμούμε, είναι, άλλωστε, μία σκέψη και μία απόφαση μακριά. Κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται, κάθε στιγμή είναι η κατάλληλη για να κάνουμε το επόμενο βήμα, οι περιορισμοί συχνά είναι δημιουργήματα του μυαλού μας.

Κι αυτά είναι όλα όσα μας διδάσκει μία αληθινή ιστορία - μία ιστορία που αποδεικνύει πως η ζωή είναι μπροστά. Αναφερόμαστε την ιστορία του Δημήτρη Χρόνη, ενός ανθρώπου που μέχρι τα 47 του χρόνια ήταν φανατικός καπνιστής. Μετά από αρκετές κρίσεις δύσπνοιας, αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο, όπου μετά τη συμβουλή του γιατρού του, χρειάστηκε να κόψει εντελώς το κάπνισμα. Πήρε την απόφαση και το έκοψε άμεσα. Αποφάσισε να πάει γυμναστήριο, να δοκιμάσει για πρώτη φορά την υγιεινή ζωή και να ξεκινήσει το τρέξιμο, κάτι που του άρεσε ιδιαίτερα.

Το 2002, ο Δημήτρης Χρόνης έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο σε ηλικία 51 ετών. Από τότε, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 200 μαραθώνιους και 15 υπερμαραθώνιους σε όλο τον κόσμο. Ακόμα έχει τρέξει σε αγώνες 100-140-180-246 χλμ., ενώ έτρεξε πρώτη φορά στο Spartathlon το 2017 σε ηλικία 66 ετών.

Ο κ. Χρόνης, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που κατέκτησε το δύσκολο και εξαιρετικά απαιτητικό Spartathlon, γίνεται ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, για τη νέα καμπάνια της NN Hellas και περνά ένα σημαντικό μήνυμα, μέσα από τη μοναδική σκηνοθετική ματιά του κ. Κεκάτου.

Ο Βασίλης Κεκάτος, γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και το 2019 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία μικρού μήκους του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και αποφοίτησε με άριστα το 2013. Το 2014, έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος», η οποία προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας, καθώς και σε ορισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού.

 

Μέσα από τη μικρή αυτή ταινία, ο Δημήτρης Χρόνης, ο Βασίλης Κεκάτος και η NN Hellas, περνούν ένα μεγάλο μήνυμα. Γίνεται εμφανές πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία μας, τη σωματική και τη ψυχική. Ειδικά κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας και έχοντας μόλις βγει από μήνες υποχρεωτικού εγκλεισμού, η έννοια της αισιοδοξίας γίνεται ακόμα πιο σημαντική - το να κοιτάμε μπροστά.

Φροντίζοντας τον εαυτό μας, γεμίζουμε δύναμη για να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και εμπόδιο, όποιο κι αν είναι αυτό, όσο απρόβλεπτο κι αν είναι. Βγαίνοντας, λοιπόν, από την καραντίνα και τη στασιμότητα, αργά και σταδιακά κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, επενδύουμε στην υγεία και την ευεξία μας και δε ξεχνάμε πως πράγματι, η ζωή είναι πάντα μπροστά.

Η ομάδα παραγωγής της ταινίας Η Ζωή Είναι Πάντα Μπροστά:

 

Produced by STEFI&Lynx Productions

DIRECTOR: Vasilis Kekatos
PRODUCER: Nikitas Rafail
DoP: Giorgos Valsamis
ART DIRECTOR: Daphne Koutra
PROTAGONISTS: Dimitris Chronis & Andromachi Chroni
PRODUCTION MANAGER: Fotis Thomas
ASSISTANT DIRECTORS: Vasilis Nakos & Faidra Tsolina
STEADICAM: Michalis Tsimperopoulos
STYLING: Eleanna Thalassoudi
MAKE-UP: Kyriaki Melidou
EDITOR: Stamos Dimitropoulos
COMPOSITION/VFX: Stefi&Lynx
COLOUR: Anmar
SOUND DESIGN/MUSIC: Bounce

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ