ΕΣΗΕΑ: Διετής διαγραφή του Στέφανου Κασιμάτη- Για το σχόλιο για τον θάνατο της Γεννηματά

ΕΣΗΕΑ: Διετής διαγραφή του Στέφανου Κασιμάτη- Για το σχόλιο για τον θάνατο της Γεννηματά Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε για δύο χρόνια από τα μητρώα της τον Στέφανο Κασιμάτη, λόγω άρθρου στο οποίο έκανε αναφορά στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. 

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή διαγραφή δύο χρόνων του δημοσιογράφου από τα μητρώα της Ένωσης, κρίνοντας ότι παρέβη τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

«Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», είχε γράψει ο κ. Κασιμάτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις. Το σχόλιο αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, όσο και εκτός κόμματος. 

Μετά τον σάλο, ο Στέφανος Κασιμάτης είχε γράψει στις 29 Ιανουαρίου ότι λυπάται για τον θόρυβο που προκάλεσε. «Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω», ανέφερε. 

Στην απόφασή του, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επεσήμανε ότι παρόμοια δημοσιεύματα «βλάπτουν το επάγγελμα και καθιστούν τους δημοσιογράφους ανάλγητους και ασεβείς».  

«Μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αφουγκραζόμενο το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας, κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και έκρινε ότι ο συνάδελφος παρέβη τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Εκτιμά ότι παρόμοια δημοσιεύματα βλάπτουν το επάγγελμα και καθιστούν τους δημοσιογράφους ανάλγητους και ασεβείς. Ο σεβασμός που οφείλουμε σε έναν νεκρό, δεν μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε απαξιωτικά και κυνικά, προσβάλλοντας τον ίδιο, αλλά και τους οικείους του. Με την τελευταία παράγραφο του σχολίου του, όσο και αν προσπάθησε να το ελαφρύνει προσθέτοντας την έκφραση “Αξιοσημείωτη ειρωνεία”, προκάλεσε την αγανάκτηση του συνόλου που πενθούσε», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. 

Παράλληλα σημειώνει ότι ο δημοσιογράφος κλήθηκε να ορίσει μάρτυρες και να απολογηθεί, αλλά «απάντησε ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί στην πειθαρχική διαδικασία, απαξιώνοντας το θεσμό του Πειθαρχικού και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του». 
 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ