ΕΣΗΕΑ: Απεργοσπαστικός μηχανισμός στην ΕΡΤ- ΣΥΡΙΖΑ: Παρέα Λουδοβίκων κυβερνά τη χώρα

Κτίριο ΕΡΤ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού εντός της δημόσιας τηλεόρασης κατηγορεί η ΕΣΗΕΑ τη διοίκηση της ΕΡΤ, κάτι που κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με βολές κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα. 

Η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι «έσυραν τις ενώσεις στα δικαστήρια», για να κρίνουν παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας. 

«Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ. 

Η Ένωση χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτες» τις μεθόδους «που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ», προκειμένου «να απαξιώσει» τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους. 

Για τις ενέργειες αυτές, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, έχει ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η πρόεδρός της, Ντομινίκ Πρανταλί. 

Σε νεότερη ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στηλιτεύει την «πρωτοφανή στάση της διοίκησης της ΕΡΤ ως ευθεία επίθεση στους δημοσιογράφους που υπηρετούν την δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο που διεκδικεί μισθούς αξιοπρέπειας μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας». 

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέα Λουδοβίκων και γόνων κυβερνά τη χώρα 

Βέλη κατά της ΕΡΤ και του προέδρου της, Κωνσταντίνου Ζούλα, εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον «απεργοσπαστικό μηχανισμό» που «εκθέτει διεθνώς» τη δημόσια τηλεόραση. 

«Την ώρα που οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικούν την αυτονόητη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών όρων στην εργασία τους, η διοίκηση της ΕΡΤ με τρόπο απαράδεκτο προσπαθεί να εμποδίσει τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη δημόσια τηλεόραση διεθνώς», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι πρόσφατα ο κ. Ζούλας, διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ και συμπληρώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ «από τότε δεν έχει επιδείξει το στοιχειώδες σθένος να παραιτηθεί. Αποτελεί έτσι ο ίδιος κηλίδα στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας. Παράλληλα, θυμίζουμε πως το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήγε στην ΕΡΤ ήταν να αυξήσει τον δικό του μισθό, λαμβάνοντας προκλητικά ποσά. Και σήμερα ο ίδιος άνθρωπος στρέφεται κατά των διεκδικήσεων των - τυπικά - συναδέλφων του κάνοντας το μόνο πράγμα που είναι ικανός να κάνει καλά: service στον κ. Μητσοτάκη». 

Με τον τρόπο αυτό, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «για μια φορά ακόμη, αποδεικνύεται ότι τη χώρα κυβερνά μια ανάλγητη παρέα γόνων και Λουδοβίκων που δεν συγκινούνται με τίποτε άλλο παρά με την καρέκλα και την τσέπη τους». 
 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ