Δημήτρης Παπάζογλου: «Έχω φάει ξεφωνητά, με φώναζαν Λουλού. Το αντιμετώπισα δυναμικά»

Δημήτρης Παπάζογλου: «Έχω φάει ξεφωνητά, με φώναζαν Λουλού» Facebook Twitter
0

Ο γνωστός χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου βρέθηκε καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2night Show μιλώντας μεταξύ άλλων για το bullying το οποίο βίωσε από την παιδική του κιόλας ηλικία, λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. 

Δέχθηκες bullying ποτέ; Λοιδορήθηκες;

«Κάτι ξεφωνητά που έχω φάει. Στο δημοτικό - δεν ήξερα - τότε ήταν το περιοδικό «Λουλού». Στο δημοτικό με φώναζαν Λουλού. Γιατί ήμουν ένα παιδάκι...αν είχα μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένα πιο αστικό περιβάλλον. Εγώ δεν καταλάβαινα. Ναι βεβαίως έχω φάει bullying. Κι όταν άρχισαν να κάνω χορό με ξεφώνησε ένας, γιατί τα ξεφωνητά τότε δεν ήταν όπως είναι τώρα, που λένε αυτός είναι gay. Λέγανε για τα φρούτα και για τα πάντα. 

Σε πλήγωσε ποτέ;

«Θα σου πω, όχι, γιατί τελικά είχα μια εσωτερική δύναμη για αυτό που ήμουν, χωρίς να ξέρω κι εγώ τι είμαι. Το αντιμετώπισα πολύ δυναμικά, θυμάμαι είχα «δώσει» σε έναν στη μούρη, που με είχε ξεφωνήσει. Δεν το ανεχόμουν. Για αυτό δεν ήθελα να δίνω ποτέ δικαιώματα και ήθελα να με σέβονται». 

Ο χορογράφος μίλησε για την αγάπη και την αποδοχή της μητέρας του: «Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου ήταν η μητέρα μου από την οποία εισέπραξα τεράστια αγάπη για αυτό που ήμουν. Ένας φίλος μου μού είπε “φαντάζεσαι να ήσουν στρέιτ και να είχες γυναίκα και παιδιά; Μια χαρά σε έφτιαξε ο Θεός όπως είσαι”. Και το σκέφτηκα και είχε δίκιο».

«Tο παράπονο μου ήταν ότι δεν πληρώθηκα τα χρήματα που άξιζα. Ο λόγος είναι ότι ήμουν μόνος μου (....) Το 80′ το μεγάλο όνομα ήταν ο Φώτης Μεταξόπουλος. Δεν ήμουν σνομπ. Ήμουν αυστηρός, δεν μιλούσα άσχημα, νευρίαζα αλλά δεν έβριζα», αφηγήθηκε ο Δημήτρης Παπάζογλου.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ