Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Σε ειδικό δικαστήριο παραπέμπονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, οι δύο συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλάσσονται οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Upd 7/1: Tο βράδυ της Πέμπτης το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει εσφαλμένα πως η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη σε ειδικό δικαστήριο «για κακουργηματικά αδικημάτα τα οποία διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis». Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη Facebook Twitter
Η είδηση όπως είχε εσφαλμένα μεταδοθεί από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τι ισχύει τελικά

H παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, γίνεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας.

Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ