Τρεις συμμορίες δραστηριοποιούνταν στην Πολυτεχνειούπολη - Διακίνηση ναρκωτικών, όπλα και απειλές

Τρεις συμμορίες δραστηριοποιούνταν στην Πολυτεχνειούπολη - Διακίνηση ναρκωτικών, όπλα και απειλές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Δεκάδες μέλη από τρεις σκληρές συμμορίες συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Πολυτεχνειούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με 32 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και αρχηγικά στελέχη των συμμοριών.

Η πρώτη συμμορία αποτελούνταν από εννέα μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία μετρούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες. Η τρίτη συμμορία απαριθμούσε 18 μέλη και οι Αρχές αναζητούν ακόμα πέντε άτομα. Από τις προαναφερθείσες εγκληματικές πράξεις, 28 που αφορούν διακίνηση ουσιών έλαβαν χώρα εντός πανεπιστημιακού χώρου. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητούνταν τρία χρόνια αλλά διέμενε εκεί εδώ και μήνες, όπως μετέφερε το OPEN. Φαίνεται, δε, πως επικοινωνούσε με την οικογένειά του, που έχει σπίτι στην ευρύτερη περιοχή, και του πήγαιναν ρούχα και ό,τι άλλο είχε ανάγκη.

Ορισμένοι από τους κακοποιούς φέρονται να έκαναν και αγοροπωλησίες όπλων μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Πριν 10 μήνες έγινε ένα ραντεβού σε υπόγειο πάρκινγκ και πουλήθηκε ένα καλάσνικοφ.

Τρεις συμμορίες δραστηριοποιούνταν στην Πολυτεχνειούπολη - Διακίνηση ναρκωτικών, όπλα και απειλές Facebook Twitter

Σύμφωνα με το OPEN, σε μία περίπτωση πολίτης είχε ακινητοποιηθεί υπό την απειλή όπλου εντός της Πανεπιστημιούπολης. Οι δράστες, ειδικότερα, τής είχαν βάλει το όπλο στον κρόταφο πιστεύοντας πως ήταν αστυνομικός ντυμένη στα πολιτικά. 

Δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες

Την ίδια στιγμή, μια δόκιμη αστυνομικός συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για νεαρή που υπηρετούσε σε τμήμα το οποίο είναι πολύ κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και φαίνεται πως ενημέρωνε κακοποιούς κάθε φορά που επρόκειτο να γίνει επιχείρηση στο σημείο, σύμφωνα με το Mega.

Η ίδια πηγή μεταφέρει πως διατηρούσε και σχέσεις με έναν κακοποιό.Η δόκιμη είχε πρόσβαση σε πολύ «ευαίσθητα» αρχεία, κάτι που σημάνει συναγερμό της Αρχές καθώς δεν γνωρίζουν πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα στοιχεία. 

Απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτήρισε τις πράξεις της δόκιμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Tάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε μιλώντας στο Mega.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ