Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο, επειδή δεν φορούσε μάσκα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: MOTIONTEAM
0

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ο οδηγός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο καθώς δεν φορούσε μάσκα.

Ο οδηγός συνελήφθη μετά από μήνυση του πατέρα του 11χρονου, καθώς ο ανήλικος περιπλανιόταν, εν μέσω καύσωνα, για ώρα σε επαρχιακό δρόμο μέχρι να τον εντοπίσει η μητέρα του. 

Θεσσαλονίκη: «Ο οδηγός εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του, χωρίς να σκεφτεί ότι το παιδί μπορεί να πάθει κάτι», λέει ο πατέρας του

Μιλώντας στο newsit.gr, ο πατέρας του 11χρονου περιέγραψε όσα έγιναν και στράφηκε εναντίον του οδηγού που αδιαφόρησε για το παιδί και το άφησε να τριγυρνά μόνο του.

«Την Πέμπτη το πρωί ο μικρός ξεκίνησε από το σπίτι μας στον Δρυμό για να πάει στη Λητή στο μαγαζί του κουμπάρου μου. Από τη μέρα που τελείωσαν τα σχολεία του αρέσει να πηγαίνει να κάθεται εκεί και να βοηθάει. Εγώ ήμουν στη δουλειά, είχε και η μητέρα του δουλειές και το παιδί είπε να πάει με το λεωφορείο. Άλλωστε δεν είναι και μακριά. Μάλιστα την προηγούμενη μέρα το είχε ξανακάνει. Μπήκε στο λεωφορείο ξανά και κατέβηκε στη στάση που έπρεπε χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε.

«Τώρα την Πέμπτη ανέβηκε και πάλι στο λεωφορείο, στο 84Β, έκοψε το εισιτήριο του και έκατσε στη θέση. Στο Μελισσοχώρι το λεωφορείο σταμάτησε γιατί ένα φορτηγό οδικής φόρτωνε ένα αυτοκίνητο. Ξαφνικά γύρισε ο οδηγός, κοίταξε τους επιβάτες και φώναξε πως όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Ο γιος μου έβαλε την μπλούζα του για να καλύψει τη μύτη και το στόμα και απάντησε πως δυστυχώς δεν είχε. Τότε ο οδηγός του ζήτησε να κατέβει και του άνοιξε τις πόρτες. Το παιδί μου θεώρησε πως αυτό ήταν το σωστό, φοβήθηκε κιόλας. Και κατέβηκε. Ο μικρός έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και να αναρωτιέται τι θα κάνει. Μετά από περίπου 40 λεπτά η γυναίκα μου κατάλαβε ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στο μαγαζί του κουμπάρου μου, τον πήρε τηλέφωνο τον μικρό και της είπε τι έγινε. Πήρε έναν φίλο μας που είναι στο Μελισσοχώρι για να πάει να τον πάρει αλλά ο μικρός είχε ξεκινήσει να γυρίσει σπίτι με τα πόδια. Ο φίλος μας είχε ξεκινήσει να πάει να τον βρει και δεν τον βρήκε. Το παιδί άρχισε να περπατάει μέσα στο κλάμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους. Περπατούσε μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό και με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό. Τελικά ευτυχώς τον βρήκαν ο φίλος μας και η γυναίκα μου και επέστρεψε σώος στο σπίτι αλλά πολύ ταλαιπωρημένος. Είναι καλά τώρα ευτυχώς», περιέγραψε ο πατέρας του 11χρονου.

«Θέλω να ξέρω πως αυτός ο οδηγός εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του και όλη την νομοθεσία σε ένα 11χρονο παιδί και να το αφήσει να κατέβει έτσι χωρίς να σκεφτεί ότι μπορεί να πάθει κάτι. Είναι επικίνδυνος αυτός ο άνθρωπος, δεν έχει λογική αυτό που έκανε. Όταν το έμαθα πήρα τηλέφωνο και στο αμαξοστάσιο να τους ενημερώσω τι έγινε και αυτοί μου απάντησαν και εμείς τι θες να κάνουμε τώρα. Αν το παιδί μου πάθαινε τίποτα θα είχαμε άλλα», είπε καταλήγοντας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ