Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση ΙΧ με ηλεκτρικό πατίνι- Τραυματίστηκε ένας 16χρονος

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση ΙΧ με ηλεκτρικό πατίνι- Τραυματίστηκε ένας 16χρονος Facebook Twitter
1

Με ηλεκτρικό πατίνι συγκρούστηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο τροχαίο τέτοιου είδους, σο οποίο τραυματίστηκε ένας 16χρονος. 

Ανήλικος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού τραυματίστηκε, ύστερα από σύγκρουση με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Ο 16χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Κερασούντος, ενώ στο σημείο κλήθηκε και η Τροχαία που ερευνά τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.

Πρόκειται για το πρώτο επισήμως καταγεγραμμένο τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη όπου εμπλέκεται ηλεκτρικό πατίνι.

Το νέο αυτό μέσο μεταφοράς έκανε από το τέλος του περασμένου έτους την εμφάνισή του στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας και από τις πρώτες μέρες αρκετοί, κυρίως νεότερης ηλικίας Θεσσαλονικείς, έσπευσαν να το χρησιμοποιούσαν.

Την ίδια ώρα, όμως, διατυπώνονται προβληματισμοί για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών πατινιών, ώστε να συνυπάρχουν με ασφάλεια στους δρόμους, μαζί με πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα σκέφτηκαν ότι χρειάζεται ρύθμιση για την κυκλοφορία τους; Σαν πεζός θέλω να ξέρω ότι όταν περπατώ στο πεζοδρόμιο δεν θα κινδυνεύω από διερχόμενα ποδήλατα ή πατίνια κλπ. Και φυσικά, αν οδηγούσα αυτοκίνητο θα ήθελα να ξέρω ότι οποίος κυκλοφορεί με όχημα, αν το ηλεκτροκίνητο πατίνι θεωρείται όχημα, έχει κάποια άδεια για αυτό και τηρεί τον κοκ. Ψιλά γράμματα μάλλον όλα αυτά ε;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ