Τέλος οι καυστήρες πετρελαίου από το 2023- Το πλάνο για αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο

Τέλος οι καυστήρες πετρελαίου από το 2023- Το πλάνο για αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
0

Στην κατάργηση των καυστήρων πετρελαίου από το 2023 και των αυτοκινήτων με βενζίνη και πετρέλαιο το 2030 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «πράσινη πολιτική», με επίκεντρο «τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον, τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, «από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου».

Επιπλέον σημείωσε ότι «από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων», προσθέτοντας πως «από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης».

«Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ