Σύγχρονες πεζογέφυρες και «έξυπνες» διαβάσεις στην Αττική - Πού θα είναι οι επόμενες

Σύγχρονες πεζογέφυρες και «έξυπνες» διαβάσεις στην Αττική - Πού θα είναι οι επόμενες Facebook Twitter
0

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρθηκε στις επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που βελτιώνουν την καθημερινότητα οδηγών και πεζών.

Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην τοποθέτηση περισσοτέρων από 23.000 νέων LED φαναριών χαμηλής κατανάλωσης και στην επικαιροποίηση των προγραμμάτων φωτεινής σηματοδότησης. Στόχος, η διευκόλυνση των ΜΜΜ, εξοικονομώντας έως και 60% ενέργεια σε σχέση με το παρελθόν.

 

Ενημέρωσε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας με συντονιστικό ρόλο για όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, αλλά και τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις σε κεντρικά σημεία.

Επίσης, αναφέρθηκε στον φωτισμό επτά εκ των μεγαλυτέρων γεφυρών της Αττικής με τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά LED χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και τη λειτουργία καμερών για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, όπως μεταφέρει το carandmotor.gr, και στη δημιουργία «έξυπνων» διαβάσεων στο Σύνταγμα και το Παναθηναϊκό Στάδιο και προανήγγειλε ακόμα 320 τέτοιες σε σημεία όπου καταγράφονται ατυχήματα με θύματα πεζούς.

Σχετικά με τις πεζογέφυρες, έχουν κατασκευαστεί τρεις νέες και σύγχρονες. Οι δύο στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Φλοίσβου και της Λεωφόρο Αλίμου, καθώς και μία στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Σύντομα θα τοποθετηθεί και η πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Αθηνών και στο άμεσο μέλλον ακόμα μία στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ