Στο γυμνάσιο του 14χρονου που αυτοκτόνησε, ο διευθυντής είχε κάνει μήνυση κατά αγνώστων

Στο γυμνάσιο του 14χρονου που αυτοκτόνησε, ο διευθυντής είχε κάνει μήνυση για διάρρηξη και καταστροφές Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία και καταγγελίες, έρχονται στο φως με καταιγιστικό ρυθμό, για το 54ο Γυμνάσιο της Αθήνας, το σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε.

Όπως αποκαλύπτεται, η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη για την οποία καλείται η αστυνομία στο συγκεκριμένο σχολείο καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη για το «Έθνος», ο διευθυντής του 54ου Γυμνασίου Αθηνών είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, στις 31 Ιανουαρίου του 2022, υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων. 

Τις ημέρες που είχαν προηγηθεί το Σάββατο, 29/01 και την Κυριακή, 30/01, ο συναγερμός του σχολείου είχε χτυπήσει τις πρωινές ώρες και ο ίδιος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Στη μήνυση του, ο διευθυντής κατέθεσε πως άγνωστοι έσπασαν τη σιδερένια πόρτα εισόδου του σχολείου, κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού από όλους τους χώρους του σχολείου, διέρρηξαν το κυλικείο και άνοιξαν την πλειονότητα των γραφείων, αρπάζοντας τον υπολογιστή και το σταθερό τηλέφωνο του διευθυντή, φάρμακα από το φαρμακείο του σχολείου, και ρούχα του προσωπικού καθαριότητας. 

Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα στα μέσα Απριλίου, η ΕΛ.ΑΣ ερευνά για τα αδικήματα κλοπής, απειλής, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθοράς περιουσίας. Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και τόσο εκπαιδευτικοί όσο και γονείς έχουν καταθέσει στις Αρχές καταγγέλλοντας βίαιες συμπεριφορές και έκνομες ενέργειες.

Για την υπόθεση αυτοκτονίας πάντως, οι συμμαθητές του 14χρονου καταγγέλλουν πως το παιδί ήταν στόχος άγριου bullying. Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο ανήλικος βρέθηκε από τη μητέρα του, απαγχονισμένος στο δωμάτιό του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν λάβει πάνω από δέκα καταθέσεις από το στενό περιβάλλον του μαθητή. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ