Στην Άνω Κυψέλη το πρώτο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας

Στην Άνω Κυψέλη το πρώτο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας Facebook Twitter
Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ένα «πάρκο τσέπης» στην Άνω Κυψέλη
0

Το πρώτο «pocket park» (πάρκο τσέπης) απέκτησε ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η Άνω Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας.

Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών «που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στόχος, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι η δημιουργία αρκετών ακόμα τέτοιων πάρκων, που θα απλώνονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της»

View this post on Instagram

Το πρώτο πάρκο «τσέπης» στην Άνω Κυψέλη, είναι γεγονός. Είναι η αφετηρία για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, για να δώσουμε ανάσες πρασίνου και ελεύθερο χώρο στην καθημερινότητα των κατοίκων. Η Αθήνα είναι η πόλη με το χαμηλότερο ποσοστό δημόσιου χώρου ανά κάτοικο, στην Ευρώπη. Έχει έρθει η ώρα να ανατρέψουμε την αναλογία. Αυτό το πάρκο δημιουργείται με την συμμετοχή του « Deloitte Foundation» στο πρόγραμμα που ήδη αφήνει το θετικό αποτύπωμά του στην Αθήνα, στο «Υιοθέτησε την πόλη σου».

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) on

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το συγκεκριμένο, στην Άνω Κυψέλη είναι ένας ανθόκηπος «με διαφορετικά αντιπροσωπευτικά είδη. Τα επιμέρους παρτέρια οριοθετούνται από χαμηλό αειθαλή φυτοφράκτη (μυρτιά μικρόφυλλη), έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος προς αυτά, ενώ με τη φύτευση αναρριχώμενων και ανθοφόρων θάμνων η μια πλευρά μετατρέπεται σε κάθετο πράσινο κήπο. Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές χρήσιμων εντόμων».

Στην Άνω Κυψέλη το πρώτο «πάρκο τσέπης» της Αθήνας Facebook Twitter
Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών

Το πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε με δωρεά του Deloitte Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι «η δημιουργία των πάρκων τσέπης, αποτελεί μία από τις πιο ουσιαστικές αστικές παρεμβάσεις που γίνονται στις γειτονιές της Αθήνας. Είναι μία επιτυχημένη πρακτική που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την υιοθετούμε για να δημιουργήσουμε τις ανάσες που χρειαζόμαστε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ