Στα top 100 αναδυόμενα οικοσυστήματα για startups η Αθήνα

Στα top 100 αναδυόμενα οικοσυστήματα για startups η Αθήνα Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Την 78η θέση ανάμεσα στα 100 ταχύτερα ανερχόμενα οικοσυστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνει η Ελλάδα για το 2021, όπως προκύπτουν τα στοιχεία έκθεσης, την οποία υπογράφει το Startup Genome και το Global Entrepreneurship Network (GEN).

Σύμφωνα με το Global Startup Ecosystem Report (GSER) 2021, «τα αναδυόμενα οικοσυστήματα για startups βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, αλλά έχουν τη δυναμική να εξελιχθούν σε κορυφαίους παγκόσμιους “παίκτες” τα επόμενα χρόνια».

Αν και το εγχώριο οικοσύστημα των startups συνεχίζει να κατατάσσεται χαμηλότερα σε σύγκριση με εκείνο άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ιταλία, σκοράρει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Μάλτα, η Δανία και το Λουξεμβούργο, που βρίσκονται χαμηλότερα από την Ελλάδα στο “top 100” των αναδυόμενων οικοσυστημάτων του πλανήτη, αναφέρει ο ΣΕΠΕ.

Αξία 540 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 100 κορυφαία αναδυόμενα οικοσυστήματα για startups έχουν συνολική αξία 540 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 55% έναντι του 2020.

Η συνολική χρηματοδότηση προς early-stage startups στα 100 οικοσυστήματα αυξήθηκε σε 28 δισ. δολάρια από μόλις 17 ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, από το σύνολο των 124 unicorns τα 91 δημιουργήθηκαν μέσα σε έναν μόλις χρόνο το 2020.

Στην κορυφή της λίστας με τα ανερχόμενα οικοσυστήματα για startups βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ινδίας, το Μουμπάι (Βομβάη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ