«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Κόντρα ανάμεσα στην Ντενίση και την περιφέρεια Αττικής για τα σκηνικά

«Σμύρνη μου αγαπημένη:» Κόντρα» ανάμεσα στην Ντενίση και την περιφέρεια Αττικής για τα σκηνικά Facebook Twitter
Φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας στο Φάληρο
0

Η Μιμή Ντενίση επέκρινε την περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για την καταστροφή των σκηνικών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Φάληρο, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, με αφορμή το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, η Μιμή Ντενίση δήλωσε ότι τα σκηνικά θα μπορούσαν να είχαν γίνει ένα θεματικό πάρκο, μετά τα γυρίσματα. Από την πλευρά της, η περιφέρεια Αττικής εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις της και ανέφερε σε ανακοίνωση ότι δεν κατατέθηκε έγγραφη πρόταση για την αξιοποίηση των σκηνικών. 

Στο Φάληρο είχε στηθεί «ένα τεράστιο σκηνικό του ενός εκατομμυρίου», το οποίο ήταν «μια αληθινή απεικόνιση» του λιμανιού της Σμύρνης, δήλωσε η Μιμή Ντενίση. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία, ενώ υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Μάρτιν Σέρμαν, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι τα σκηνικά καταγράφηκαν γιατί «δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας... θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν». 

«Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί, το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης είναι ξύπνιος αλλά, ξέρω εγώ; Δεν μας το πρότεινε», συμπλήρωσε. 

Η απάντηση της περιφέρειας Αττικής 

Η περιφέρεια Αττικής απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία εξέφρασε έκπληξη για τους ισχυρισμούς της Μιμής Ντενίση. 

Ακόμη, επισημαίνει ότι «ουδέποτε κατατέθηκε» στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για την αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας, όπως και ότι δεν υπήρξε «ουδέποτε» άρνηση της περιφέρειας Αττικής να συνδράμει σε ό,τι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας. 

Παράλληλα, η περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι «αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, «συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας». 

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, η περιφέρεια Αττικής: 

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.   
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα  για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ