Σαλαμίνα: Μεθυσμένος ξυλοκόπησε άγρια διασώστη του ΕΚΑΒ που του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες

Σαλαμίνα: Μεθυσμένος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ που του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, στη Σαλαμίνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με τον διασώστη να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον άνδρα για τον οποίο δέχθηκε κλήση για βοήθεια, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διασώστης μεταφέρθηκε στο «Αττικό» με σοβαρά τραύματα, καθώς φέρει κατάγματα στα χέρια και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, «αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ». Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός διασώστη». Οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, απαιτούν «για μία ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας».

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, συνάδελφοι του διασώστη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου μεταφέρθηκε ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό την Κυριακή το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας.

Ζητάμε:

  •     Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
  •     Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  •     Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ