Πυροσβεστική: 65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο- Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Πυροσβεστική: 65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο- Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα. 

Η σημαντικότερη από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι εκείνη που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και παραμένει σε εξέλιξη. Ήδη, έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Μύτικας, με μήνυμα που εστάλη από το 112. 

Η πυρκαγιά «παρουσιάζει σταθερή μείωση στον ρυθμό εξάπλωσης και σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί», σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ συνδράμει ο στρατός, η αστυνομία και εθελοντές. 

Σε ό,τι αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:50 στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, «έχει ελεγχθεί ένα μέρος της». Η φωτιά «παραμένει σε εξέλιξη, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή», σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 14:50 στο Καλαμάκι Αχαΐας έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στις 13:00 αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Το προσωπικό των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα παραμένει σε γενική επιφυλακή. Παράλληλα, με δεδομένο ότι και αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τρεις περιφέρειες, η Πυροσβεστική έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση φωτιάς. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για αύριο για τρεις περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές: 

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Χίου, Σάμου, Ικαρίας)

Πυροσβεστική: 65 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο- Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ